Tabung

3 August 2012

Single Ker

 Assalammualaikum.. 
Omg !!!! baru ku sedar dah hampir 2 tahun ku single.. erkkk... suatu ketika dulu cek ada boipren sebelum cek taw cek nie tertipu.. 'tipah tertipu bang' .. arghhhh.. tak nak ingat.. pleaseeeee.. hehe.. now nad rasa single nie lebih banyak kebaikan berbanding ade kapel.. tapi.. ade kapel pon syok jugak.. kihkihkih .. ok2 kite anggap yang jodoh tak sampai lagi.. bak kata ustaz azhar idrus orang yang single nie bukan nya  'tak laku' tapi allah dah simpan yang lebih baik untuk kita cuma tak sampai masa lagi je nak bagi jumpa.. hehe
oh.. okay ! saye tunggu dengan sabar.. 'mana mana mana'.. eh.. tak jumpa lagi rupanya.. 

Single ^^ → in l0ve ♥ → Break up :x → single again ;( .. <---- ini diri saya

So pada semua yang single.. tak perlu bersedih sebab di sini nad senaraikan sebab2 kenapa single itu best.. sambil2 tu jum kita mencari noh.. 

 gambar saya di atas tak ada kena mengena di antara yang hidup atau mati,anggap mcm iklan ok  Di antara sebab kenapa mereka2 (termasuk cek sekali) ini single adalah kerana kerjaya..Sebab pertama mungkin sesetengah dari anda mempunyai kerjaya yang menarik,berpendapatan tinggi,ada rumah,kereta.. so mustahil insan seperti anda takde calon kan..? otak2 orang lain nie akan berfikir mesti dia nie dah ade bf/gf.. dan kalau korang lak cakap.. eh aku single lagi.. otak2 orang lain nie susah nak percaya walaupun sememangnya benar korang memang single.. jadi buktikan ! contohnya macam bawak orang2 itu jumpa parents korang ker,makan2.. so automatik dorang akan percaya.. bawa jumpa family ialah 1 bukti yang kukuh.. kihkihkih

         -Gambar di atas takde kena mengena di antara idup atau mati,saje nak ceriakan suasana.-
Baiklah sebab kedua kenapa mereka2 ini single adalah kerana paras rupa.. cuba kita jumpa laki nsem nie kat luar mesti kita akan cakap 'makk aiiii nsem siottt mamat nie,mesti awek dia pon cantik' macam tu jugak sebaliknya kalau laki tengok mana2 awek cun.. mesti dorang akan cakap.. mesti 'balak awek nie nsem siott'
haha.. tapi ! kite confirm ke yang dorang nie betul2 da berpunya.. tak kan? kecuali la korang nampak die dengan kapel/bini/anak2 yang tu memang dah sah2 la berpunya jadi 'jauhkan diri anda sebelum bala' hehe
contoh paling terdekat laa nad ambil diri nad sendiri bukan nak pasan nad comei tapi nad nie dalam kategori boleh laa jugak kan kan kan....tapii ! sampai saat dok update blog nie pon.. cek single lagi.. tapi tataw la esok2 camna.. kot2 la esok anak raja mana2 masuk minang.. memang sah2 cek terima habaq kt ampa.. hihihiihh.. (gedik noh) kebanyakan rakan2 nad semuanya dah berkawen,beranak pinak,bertunang n paling kolot pon ada gak boipren termasuk adik saya.. sob sob sob.. ceh ! jangan date depan aku wei..
Jadi sementara single nie.. jum kite nikmati masa yang bahagia nie sepuas2nya ok! nanti lepas kawen tak bole dah nak gedik gedik cam sekarang.. ngeh2.. gedikk ker... hahaha..jum tengok senarai kebaikan yang nad dah list kan di bawah.. namo cedih cedih.. kita enjoyyyy! (gaya ala2 nora danish)

»» Sebab Apa Orang Cakap Single Best ?? ««

••► Tak rugi duit untuk topup . ✔
••► Tak payah keluar duit nak belanja kekasih. baik belanja family makan. ✔
••► Malam2 tak payah text & call sampai tertido .boleh tido terus . ✔
••► Tak kena berleter itu ini itu ini bla bla bla. ✔
••► Takda org ganggu tengah tido dengan bunyi henpon. ✔
••► Takda org nak jeles. ✔
••► Duit sentiasa ada. ✔
••► Hati tak sakit. ✔
••► Tak payah keluarkan air mata. ✔
••► Tak perlu membuat lap0ran. bebas ke mana2. ✔
••► Bebas berkawan. ✔
••► Tak payah nak pening2 pikir tentang kekasih. ✔
••► Tak payah berkepit dengan henset 24 jam. ✔
••► Boleh guna henset yang murah2. Tak perlu ada wallpaper. ✔
••► Boleh buat apa yang kita nak tanpa dilarang/ditegur kecuali perkara family yg larang ! ✔
••► Dapat hindarkan diri dari maksiat ✔

-Syarifah Nadia Syed Mohsin-

28 comments:

  1. Hehehehe... macam tu ke kisahnya...dah ada boipren 2 tahun lepas yer... hmmm... nanti jumpa la tu... yang baikkkk punya.

    ReplyDelete
  2. comey, baby suka tengok :)
    kdg2 sorang2 ni lebih baik, tp kdg2 2 better than 1.. susah nk cakap sebab hidup ni berubah2,
    ~baby dh follow sini juga, thanks ye :)

    ReplyDelete
  3. hehehhe..betul2..sabar je.nanti adalah vip datang meminang..

    ReplyDelete
  4. comelnye tuan rumah ni..
    single tu best..hehe

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/tempat-kegilaan-wanita-wanita.html

    dh folo..

    ReplyDelete
  5. cute tuan blog...nnt kemas kan lagi blog k :)

    ReplyDelete
  6. Nice blog .. saya dah follow , awak follow back ea :)
    http://butterflypink01.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. thnx matahari.. insyallah akan jumpa yang baik2.. baby yang comel thnx sb sudi follow nad.. nad pon dah follow baby.. Man.. haha.. orang biasa yang meminang pon xpe.. vip2 tu sume saje2 jek gedikk.. hehe.. qasehraihan..thnx sb kata nad comel n sb sudi follow nad.. nizam.. nad baru lagi main blog2 neh.. mcm2 lg kena belajar n mcm2 lg yang x reti.. butterfly saya dah follow balik awk :)

    ReplyDelete
  8. Wah..dah semakin ramai yang dok baca blog Nad..tahniah.. :P

    ReplyDelete
  9. matahari : tenkiuu.. yela.. penat nad BW blog2 lain2.. hehehe

    ReplyDelete
  10. cute bidadari dari pulau utara ni,
    datang santai blogwalking.

    ReplyDelete
  11. aishaireyl ryan joe6 August 2012 at 09:53

    salam Ramadhan,
    Now u're better than before..i wish u gud luck & may Allah bless u..":)

    ReplyDelete
  12. Aishaireyl :salam ramadan jugak.. thnx :)may god bless u 2..

    ReplyDelete
  13. insya-allah sampai masa, sampai jodoh nad akan jumpa lelaki yang terbaik buat nad... lum sampai masa lagik.. hargailah masa bujang sebelum jadi bini orang.... heheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2 tengah hargai la nie.. kdg2 rasa single nie best je.. x puas lagi rasanya.. n x sedia lagi betulnya nak jadi bini orang nie.. haha

      Delete
  14. siyes tuan blog ni lawa ^^

    kebetulan hari raya ni adik sy nk btunang kt area Penang, jadual beraya family tpaksa kena ubah laa, erkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx sb ckp saya lawa :) (seronok) haha.. penang tu kat area mana?

      Delete
  15. sokongan kuat dari sy kasut tumit tinggi..wlpn baru 10 bulan sy dp single tp sy puas dgn hdp mcm ni...apa sj sy nak buat sy redah jer..xda sapa nak halang..best dpt berkwn dgn awk..kita satu negeri ada rezeki kita jumpa dan kongsikan pengalaman hdp kita yer:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2... best kan single.. xde orang nak halang apepon.. enjoy je.. ape2 pon report kt family je,.. cik tumit tinggi dduk area mne tu??

      Delete