Tabung

11 August 2012

colourful di hari raya :)

Assalammualaikumm

Ehem2.. hari nie nad nak taip pasal baju raya.. yay!! tak sabar nak pakai.. hehe.. Baju raya korang kaler apa.. n berapa helai? okeh.. baju nad dua pasang.. Yang 1st kaler biru.. biru terang.. actually nad beli baju nie dekat butik dalam sunway carnival mall dengan harga ram200.. oleh sebab nad g beli dengan bff nad tu yang nama azie.. Dan oleh sebab kami nie serasi.kawan baik,.jadi secara tak sengaja pilihan baju kami adalah sama,.huh!! kalau g beli asing2 pon.. baju baju dress kami banyak yang kebetulan sama.. Jodoh kot.. So apa lagi.. berebut laaa nad dengan dak azie tu.. cis.. lawan tarik baju.. nad nampak dulu.. tapi azie yang pegang dulu.. so terjadi la pertengkaran antara kami selama 15min.. haha..Akhirnya kami ambil keputusan untuk beli baju yang sama.,. macam la kami tak pernah pakai baju sama kan.. Tapi kali nie Sama di hari raya.. LOL
Haaa.. nie la warna baju raya nad nanti.. hehe.. kaler biru terang.. nad sukaaa sangat.. tudung nanti pakai warna yang berlainan macam kuning atau merah.. :) baru laa colourful kan kan kan..

 Warnaa hijauu.... cantikknyaaaa dan memukau mata yang memandang.. warna hijau nie adalah trend warna di masa kini.. kitaa boleh lihat ramai artis kini gemar memakai pakaian warna nie.. so oleh sebab nad seorang yang perasan jadi nad dah beli baju kurung warna nie.. cantikknyaaa tak sabo nak pakai..
Okeh.,nie lak gambar warna mekap mata yang nad akan gunakan time tu.. mula2 sekali letak warna hijau yang cerah disusuli hijau tua untuk shading di bahagian hujung mata.. mesti mengancam punye :)

untukkk baju biru nad akan kenakan kasut berwarna merah,., (ala2 nora danish selalu pakai) hahaha.. konon nak ikut trend laaa... nad rasa biru n merah sesuai la kot.. hentam ajelaaaa
Dan untukkk baju hijau tu nad ingat nak pakai bag kuning tu.. dah macam bendera kedah dah nad nie.. Adoiii... mentang2 la cek lahir kedah.. kalau sebut dgr macam pelik.. kena try pakai baru tak pelik kot kan.
Cuba tengok gabungan warna model nie pakai.. biru sesuai dengan kuning kan.. jadi kalau baju hijau nak sesuaikan dengan ape pulak.. nad plan biru dengan merah.. kuning dengan hijau,.. haha.. baru plan je.. tak pasti jadi ker idok ye..
Cantekkkk kannn macam baju yat hamzah pakai.. i loikeeee 20x.. hehe.. tapi ada berani ka? haaa...
Susah jugak nak buat gabungan warna sebenarnya,,so nad akan terus berfikir dan berfikir sampai la hari sehari sebelum raya.. hehe.. tudung.kasut,beg x beli lagi sebenarnya so nad ade masa seminggu lagi nak beli dan berfikir warna sesuai yang nad nak gabungkan agar kelihatan ceria dan jelita,cewah...semangat raya gitu..Yang da beli baju raya bagusla..tapi yang belum beli,jum cepat2 beli.. okeh now nad nak sambung berfikir sambil google2.. haha.. ops.. gambar2 di atas sumber daripada google :)

-Syarifah Nadia Syed Mohsin-

15 comments:

  1. salam,wah,, beraya sakan thn ni,
    nak tumpang gembira gak huu2x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. thnx zan.. harap zan pon beraya sakan la ek..

      Delete
  2. untung r org cantik.. semua cantik kalau pakai :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. x pakai lg pon... raya baru pakai.. hehe

      Delete
  3. Nad, nanti melaram semua baju raya tu..jangan lupa snap gambar. Pas tu wat satu entry khas " warna warni hari raya". Nak tengok mcm ner baju2 raya Nad yang cun melecun nie. Muahh! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. opkosss laaa x lupa punya aih... nad kalau lupa snap pic tu bkn nad la.. haha

      Delete
    2. hehehe...bestnyerr...Dapat lihat gambar pun jadilah... :).mesti lawa yang teramat. Nad ni memang boleh jadi artislah...masuk ler Dewi Remaja ke apa ker.. boleh jadi pelakon. Glamor gitu...abg jadi peminat setia Nad.. :))

      Delete
    3. huh.. artis la sangat.. nad x sesuai la.. sob sob.. amboi siap ada peminat setia nie. haha

      Delete
  4. ok la 2 nad gabungan warna yg nad pk 2.jnji brani pakai dlu.baru tau org suka ke x...yg penting nad happy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2.. tapi sampai skrg tak beli lagi tudung.. tu yg masalah..haha

      Delete
  5. suke tengok baju Diana Amir tuh. cantik la. :)

    ReplyDelete
  6. comelnya model2 dia..heheh.sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete