Tabung

29 October 2012

Pelamin Kahwin 2013

Assalammualaikum semua yang sudi nak tengok blog nad nie.. ngeh2.. Kalau hari tu nad hupdate pasal Baju Kahwin 2013 dan sambutan pasal kahwin nie amat menggalakkan sebab view dah hampir seribu orang dan menjadi popular post no 1 kat blog nad nie..Jadi kali nie nad nak cerita pasal Pelamin Kahwin 2013 dan nad harap pelamin yang nad berikan contoh nie akan dapat memberi inspirasi kepada semua bakal pengantin yang akan berkahwin tak lami lagi.. cewah... apapun credit gambar kepada Butik Jalinan Kasih untuk pelamin-pelamin yang gojesssss nie!                                             
Pelamin kaler purple nie boleh dikatakan rekaan yang terbaru dengan Bunga-bunga besar dekat background pelamin tu.. sesuai untuk majlis persandingan korang dan kalau pelamin macam nie sesuai sangat kalau korang pakai baju warna Putih,Krim,Grey bak kata orangg Meletoppp uolssss.. Nad sukaaaa sangat pelamin nie.. nakkk tawennn ! bayangkan diri korang pakai baju kahwin duduk bersanding kat pelamin yang meletop nie.. wahhhh... best !
 
Baiklahhh pelamin yang kedua nie gabungan warna Krim dan Biru .. seperti biasa bunga besar tu still digunakan sebagai trend terkini.. So bagi korang yang sukakan pelamin yang simple tanpa kotak pelamin banyak-banyak nad cadangkan korang guna pelamin yang cam gini.. Simple tapi Menarik..
 
Nie pulak gambar pelamin nie dari sisi depan.. Kalau sekali pandang pelamin nie ada bentuk 'Love' kannn..
Yang nie pulak pelamin dewan.. Kotak tiga serangkai nie masih boleh digunakan untuk tahun 2013 jika design dalaman kena dengan gaya dan tempat
Bagi korang yang sukakan warna yang malap dan simple nad cadangkan korang pelamin jenis nie.. cantik dan sesuai untuk pelamin di rumah.. takperlukan banyak barang dan tak semak..
Pelamin Dewan yang nie menggunakan warna putih sebagai warna utama dan tetap menggunakan bunga-bunga besar tu sebagai aksesori utama yang menjadi tumpuan tetamu nanti..bagi nad pelamin yang tak banyak aksesori tapi banyak bunga pun dah cukup cantikk
Pelamin putih dan menggunakn bunga berwarna biru untuk gabungan... gabungan warna yang sesuai dan ramai yang suka gunakan warna2 light dan simple camnie..
Kalau tadi dorang guna warna biru putih.. warna merah putih pon tak kurang cantikknyaa..Bunga putih tadi kali nie fokus dekat sudut hujung dan lebih banyak ke arah sudut..
Lagi gambar pelamin nie dalam fokus dekat.. nampak mewahhhh dan ada style... cewahhh
Kalau kebanyakan gambar di atas sesuai untuk dewan/rumah gambar pelamin kali nie untuk Pelamin dalam Khemah.. tak semestinya dalam khemah tak boleh nak ada pelamin yang cantik kan.. so bagi yang ada niat nak pelamin dalam khemah ini contoh yang terbaikkk..

Pengantin berseri-seri di hari sanding,merenjis-renjis budaya tradisi,pelamin cantikk di hari kenduri,kenangan abadi di lain hari... *pantun nie nad reka sendiri harap maklum* seriuss pelamin nie cantikk sangat kan.. dengan aksesori roda tu.. pelamin nie tak ubah macam kereta kuda yang telah diubah suai menjadi pelaminn.. nice job jalinan kasih !
Dari jarak dekat.. korang nampak kan roda tu.. so bagi yang berangan nak kahwin anak raja ke hape pelamin nie sesuai sangat ! nad pon ada angan-angan macam tu so sesuai la kan..hikhikhik
Mini pelamin nie sesuai untukk bertunang atau nikah... cantikkkk kannn... nak jugakkk... ish nad nie sume nak nak kann...simple,sweet,suci dan cantikkk..tu je nad nak cakap.. kihkihkih
Kalau tadi kotak satu yang penuh bunga dekat background dia..kali nie Bunga merambu ramba di atas kepala korang.. sangat comel kan.. Untuk hari bersejarah nanti nad rasa tak salah habiskan sedikit duit untuk mini pelamin cantik camnie..
Lagi dari arah tepi... dari semua arah pon tetap cantikkk la.. untuk tunang pon apa salahnya kan.. bayangkn korang duduk atas kerusi tu sambil bakal mak mertua korang sarungkan cincin.. hehe
Kalau kebanyakan gambar menggunakan kerusi satu.. tapi ada juga sesetengah orang yang sukakan kerusi dua.. kerusi dua tu macam gambar di atas nie la.. kerusi yang berasingan.. bak kataa orang tua.. tradisional tu masih dikekalkan..
Gabungan tiga warna... warna lembut grey dan purple digabungkan dengan Merah terang.. dan bunga krim.. pelamin nie sangat simple dan hanya menggunakan empat bunga Bulat sebagai penghias di pelamin.. Pelamin ala-ala arab.. so bagi yang ade plan nak ala arab nad syorkan pelamin nie jek!
Dan bagi yang sukakn kelainan.. tak minat yang simple.. sukaaa bunga bertaburan,scarlet yang berbelit2 kat pelamin korang so korang maybe akan sukakan pelamin yang nie.. hehe,, maybe jela.. kalau tak suka tak apa.. nad suggest jek.. hehe
Pelamin nie pulak memang no komen... cantik sangat.. xde ayat dah nak cakap korang komen la sendiri eh.. hahaha
Jarang kita jumpa gabungan warna krim dan kuning.. bagi nad warna yang macam nie sangat sweet
Nad suka design pelamin yang macam nie.. sebab lebih kurang macam corak 'Love' kan...pelamin yang macam nie akan sangat cun kalau pakaian korang warna yang lembut jugakkkk.. so takat nie je entry nad untuk hari nie... thnx bagi yang sudi tengok eh... bagi yang nak dapatkan khidmat perancang perkahwinan dan cadangkan korang ke jalinan kasih... semua gambar di atas adalah hak milik Jalinan Kasih... so kalau korang ada bercita-cita nak pelamin yang macam nie Jalinan kasih adalah pilihan terbaikkk dan kalau korang nak jurusolek yang comel dan cute dan sweet.. Nad adalah pilihan terbaik.. korang bole klik Pages nad untuk sebarang pertanyaan.. Klik sini Syarifah Nadia Al Jufry Freelance Make Up Artist

-SnSm-


 

17 comments:

  1. wahh dikk
    semua meriah2 .. budget punn kena besar2
    akak x lahhh .. akak suke yg simple2 aje ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp.. lainn orang lain pndpt kn kak.. heeee

      Delete
  2. Tul lah..sume cntik2 tp kne tgk budjet dlu..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. besar bajet.. besar la majlis.. kecil bajet .. kecilla majlis.. apepon xkisah kan.. janji majlis tu ade.. :)

      Delete
  3. kt kl xde ke?? cantik la pelamin yg first tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie dekat penang jela dear,.. tp kat kl pon boleh buat punye camnie.. selalu tunjuk gambar je kt dorang n dorang boleh buat.. hihi

      Delete
  4. ahh lawanye..kak nad nye butik ke??? bole pm detail tak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nad keje freelance je dear.. kalau pelamin nie boleh survey dekat jalinan kasih la :)

      Delete
  5. wahhh.. cantiknyer pelamin.. terasa nak kawin jugak.. tp jodoh itu ketentuan ILAHI kan.. tgu je la.. smp masanya insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  6. cantik sgt,,nie kalo nk sewa mcm mana nie..

    ReplyDelete
  7. Assmulaikum dear lau kat taiping boleh buat kea penang ng taiping tak jauh mane kan

    ReplyDelete
  8. Assmulaikum dear lau kat taiping boleh buat kea penang ng taiping tak jauh mane kan

    ReplyDelete
  9. As Salam...jom tgk website kami..boley servey

    pakej2 yg menarik..
    http://www.ibundacatering.com

    ReplyDelete