Tabung

31 December 2015

Makeup artist terkini 2016

Assalammualaikum semua bakal pengantin.. Pengantin baru or pengantin lama.. Hihi.. Ok tajuk entry kali nie mengenai inspirasi dari makeup artist terkenal tanah air.. Maksudnya mekap artist yang menjadi pujaan hati nad hasil mekap depa yang kebabom sangat sampai hari2 stalk ig depa tengok gambar mekap depa or tips2 yang diberikan.. So disini nad senaraikan mekap artis kegemaran nad.. InsyaAllah tak lama lagi nad akan pergi belajar sorang demi sorang.. 


1. Alhaalfa

-ok nad memang kagum gila dgn mekap dari alha sampai hari2 bukak ig dia 1st dulu.. Cantikkk la hai mekap dia.. Tiap kali tgk mekap dari hasil dia mekap nad akan praktikkan dekat muka customer nad.. Hihihi


2. Nuex Rosli
- nuex punya mekap tak kurang hebatnya.. Nad suka mekap dia tang mata perghh sangat doakan nad p class dgn dia nanti ok.. Hihi

3. Bee Ramza
- mekap artis ketiga yg menjadi pilihan nad iaitu bee ramza.. 1 nya mekap artist perempuan yg setanding alha dan nuex.. Hihi.. Mekap dia ala2 natural look.. Aritu dia ada buat tutorial kening n brg yang digunakan terus nad p mac beli sebijik mcm dia guna.. Haha alhamdullilah mekap kening nad terus cantik macam dia.. Ehh :p

4. Syed Ewa
- mekap artis yg terkenal dan jugak orang  utara uolsss.. Mekap dia memang cantik n terkenal sapa xkenal syedewa kan.. Baru2 nie dia ada buat mekap class dia sp tp sygnya nad xdpt join oleh sb nad ada job hari tu n cousin asben nad nikah date tu so trpksa xdpt join.. Rugiiii sngt :(

5. Nadia Aljufry
- hahah pulun sangat kan kagum dgn diri sendiri.. So bagi anda yang tinggal di utara n masih mencari mekap artist yg mekap ala2 mekap artist dalam list nad di atas boleh la contact nad di 0175383125

Makeup Artist Utara (mua utara)

Assalammualaikum semua.. Alhamdulillah skrg nie mai mood rajin nak update blog oleh kerana nak promot servis makeup dari nad sendiri.. Untuk pengetahuan cust trsyg semua nad mnyediakan servis mekap terus kerumah dan sekali siapkan pakai tudung.. So pengantin nad memang betul2 raja sehari.. Dok diam2 ja nad buat semua.. Hihi.. Utara tu merangkumi seluruh kawasan negeri pulau pinang/kedah/perlis.. Dengan harga yang berpatutan.. Kalau nak tengok gambar mekap boleh la ke instagram nad iaitu nadia_aljufry :)

Atau kalau uols nak ke fb nad ada link nad dekat ats tu ya.. Uols jugak boleh terus wasap nad di no 0175383125 okk baiiiiii 😘

30 December 2015

Makeup 2016 ( Mua Utara )

Alhamdulilah dah berakhir tahun 2015 jadi nad sertakan sedikit gambar sepanjang nad mekap tahun nie.. Gambar yang dipilih adalah secara random ja.. Nak tengok lagi banyak sila ke instagram nad dgn search nadia_aljufry 😊 nad hanya buat mekap untuk utara je tau.. Kalau xda instagram boleh la wasap nad terus ke 0175383125.. Ok baiiiiii

28 August 2013

Class make up area penang

Assalammualaikum

Hihi. . Entry pendek je nie.. nad nak maklumkan yang nad akan buat class make up sesi pertama untuk anda oleh sebab ramai yang tertanya2 bila nad nk buat.. nad akan buat pada hari ahad iaitu 22 sept. . Tempat adalah terhad ya.. sape yang berminat boleh pm nad ya... kbaiiii ^^

20 August 2013

Majlis pertunangan Part 2

Assalammualaikum =)
Ha kalau dah mula update blog tu dah start la rajin sikit.. heheh.. hari nie kita sambung la pulak part 2 majlis pertunangan cik nad eh.. amboii ada part2 bagai.. sebenarnya kenduri nad biasa2 aja tapi gambar tu pulak yang melebih2.. punya banyak.. dah nama pon ambik gambar pakej unlimited kan sooo memang banyak sungguh la aih..


Yang nie bersama bakal adik ipar nad yang cantikkk jelitaa gituu.. tapi kenapa nad lagi pendek nie.. hmmmm.. kbai *lapairmata


Yang nie pulak bersama keluarga tunang nad.. yang tepi nad tu walid tunang nad dan bakal jadi pakmertuaa ku.. kiki.. yang tepi lagi sebelah pulak ibuu mertuaaa ku... yang sebelah kanan sana bakal kak ipar nad dan suami.. ada lagi yang takde dalam gambar nie.. tak cukup korumm..




Bersama kedua duaa ibuu.. seorang mama dan seorang umi =)


lepas tu snap gambar bersama mama.. umi dan aunty2 adik beradik sebelah keluarga abah nad.. hee.. si kecil comel yang kecik tu nama ali.. anak saudara tunang nad dan bakal jadi anak saudara nad nantiii.. hihi comelll sangat ali...


nie adik2 dan sepupu sepapat tunang nad.. comel2 kannnn :)


Dan akhirnya saat yang ditunggu2.. tunang nad pon masuk ke dalam dewan lepas dia dah habis makan.. nampak sangat makan lagi penting dari nad kann.. tapi takdela gambar berduaa giteww.. tak manis bak kata orang tuaaa.. so oleh kerana itu kami telah diapit oleh kedua2 ibu masing2.. heheh.. jadikkkk la dari takde langsung kannnn .. tunang pon pakai baju kemeja peach gitteww.. kihkih.. dalam gambar nie nampak ketara sangat nad rendah kann.. tinggi sungguh tunang nad.. kalau kuaq dating xpelah boleh pakai kasut tinggi.. nie dalam dewan kan tak pakai kasut.. hihi.. xpelaa janji nampak comel2 gituu.. impian dulu nak laki tinggi sangat kan.. nahhh ambikkkk.. mihmihmih

Gambar snap pakai henpon masing2 lepas tu tunang nad wasap bagi gambar nie sambil tanya nsem takk.. nak cakap tak nsem dah jadi tunang nad dah.. opkosss lah nsem bagi nad kan.. bagi Nad okk.. haha.. oleh sebab gambar berdua takde so edit la bagi dok sebelah2 camnie sambil feeling2 memang dok sebelah.. hahaha *gila



Nad bersama paksu dan maksu.. yang lelaki tu adik bongsu mama nad... paksu dan maksu banyak berjasa dalam majlis nad nie.. so terharu bila maksu buat coklat door gift tu sebanyak 100 pcs untuk semua tetamu yang hadir.. jasamuu dikenang maksu.. lepas tu paksu pulakk bagi 1 tin besar kuih sepit tu suruh pack2 buat gift  bagi orang makan.. lepas tu susah payah berdua datang rumah nad duduk sampai lewat malam bawak sepupu2 nad.. sebab tolong nad pack door gift masuk beg.. untungg sangat ada paksu dan maksu camnie ! dengar cite kahwin nanti nak sponsor lagi.. mihmihmih



Dari kiri maklong..my cousin mira.. mama.. nad .. makndak.. tokk (mak mama) dan abang nad.. layankan pulak gambar nad dan family nad yehhhh..

 Tepi nad nie abang sulung nad.. dan diberi tugas sebagai body guard nad.. hahahaha.. ada sapo2 tak nak musuh dengan nad.. haaa try lahhhh... kihkih..



My twins.. anak sedara kesayangan.. nad jaga depa masa kecik2 nie.. sayanggg sangat2 dahhh hah.. hihi.. anak akak sulung nad.. hihi.. merajuk sebab nad bz dok tangkap gambar dengan orang lain lepas tu akak nad datang bagitau yang anak2 hangg dok merajukkk nuh.. hahah.. kalutt laa nad panggil dak2 ucuk nie tangkap gambar.. nanti acik kahwin jadi flower girls ye sayangggg...


Muka budak yang merajukkkk camtu laaa nohh.. hihi

diulang sekali lagi kepada rakyat2 jelata.. bakal pengapit kitewwwww.. haha 


Adikkk kesayangannn yang suka mengigau malam2.. pfff =.='


Dahlaaa sikit2 gambar dengan family.. gambar nad pon nakk jugakk,.. haha.. lepas je abis snap dengan family tunang.. family sendiri.. saudara2 terus snap pulak pose seorang diri.. haha.. bila lagi nak perasan ala2 retis bila pose je 2 3 orang photografer dokk ada.. perasannn sat.. hihi.. tapi gambar dengan makcik2 pakcik2 keluarga tunang takde pulak sebab depa tangkap gambar dengan nad guna kamera masing2.. haish rugii takde kalau tak bole eksyen gambar banyak2 kat hampa noh.. hihi


Cincin tunang.. hihi mak mertuaa nad yang pilihhhh cek oiii... eh terlupa ayat bakal mak mertua sebenarnya.. hihi.. cantikkk sangat sebab memang citarasaa nad lahh.. memang taste nad.. lepas nie bolehh la geng dengan bakal mak mertuaa taste pon dah samaaa dah.. takkk gituuu *ayatbodek mihmihmih.. seriously memang nad suka.. hari2 tengok jari sendiri sambil cakap dalam hati 'eh2 dah tunang aku ye.. sambil puji cincin sendiri cantik' bahahahha

 

 Alaa2 divaaa tak aiii uolsss.. kihkih.. pose camnie dengan harapan bos habib jewel nampak gambar nad dan ambik nad jadik duta depa ganti fasha sandha pulakkk.. heheh.. sukaaa gambarr nieee..

Pose ala2 emma maembong dalam majalah pengantin kononnya.. hahaha rasa macam nak lempang diri sendiri suruh sedar yang diri ini jauh beza dengan emma ittewww..

Pose nie ala2 'heyy awak tahu tak hari nie hari ape.. hari nie kitewww dah tunanggggg .. lebih kurang gituuu lahhhh.. terserlah kegedikan di situ kannn kan..

Pose hat nie paling susah.. ulang buat sampai 20x kot.. ssh bebenooo.. lepas tu ini jaa yang mampuuu kite kembangkan kainn ituuu.. haha.. okk stop berangan nak jadi retiss sebab nak suruh kembang kain tu pon punyaa susah kannn.. *bawakdiri


Salah satu gambar fav nad.sama tak bulu mata dengan cikta ? hihihi.. nak cuci letak dalam frame nanti pastu gantung kat rumah beso2.. tu pon sebelum abang nad ambik buang laaa kan.. haha

konon2 nak bajet awek arab la kannn.. padahallll... haha


Hahaha.. sila la juling mata2 hampa tengok gambar nad ye.. sebenarnya nad memang pantang jumpa camera nakkk bergambar ja kejaa.. dan almaklumlahh nad takde camera dslr tu selalu gunaa henponn jekk.. sekali time2 gini la kannn nak bergaya pon.. kihkih.. bunga tangan nad tu pon sponsor dari kawan nad rina dari butik galeri pengantin A to Z .. hihi.. entry nad tak berakhir dekat sini je sebab ada part 3 pulak.. part yang terakhir iaitu part outdoor.. cantikkk sangat gambar2 outdoor tak sabaq nak eksyen kt uolss semuaaa walau uolss tak kisahhh punnn... sebenarnya gambar banyak sangat.. bagi yang tak ada dalam entry nad harap maaf yaaa.. hihi.. selalu dok bersiap orang tunang n kawen so bila diri sendiri yang tunang baru dapat rasa betapa nebesnyaaa saat ituu.. menjadi tunangan kepada orang yang kita sayang dan mendapat restu ibu bapa dan keluarga serta kekawan adalah perkara paling best kann kan kan.. tungguuu part 3 pulak taw.. lepas tu nad update pasal gambar2 customer nad mekap pulak.. lepas tu update pasal survey2 nak tawen pulakkkk.. walaupun lagi 7 bulan.. tapi nad jenis suka buat perancangan awal.. tak moo kalut2.. tak sukaaa.. oklahhh thanks reading.. cewahhh... kbai