Tabung

21 January 2013

Make Up dan tudung bawal

Assalammualaikum
 nad takde benda sangat nak update tapi nad nak letak gambar make up untuk photoshoot ya ^^
mana la tahu ada sape2 yang nak mekap macam nad lepas nie.. kikiki.. mekap nie simple jek tapi lebih dekat mata dan bibir.. merah bibir i uolsss.. kakaka... mekap macam nie sesuai la untuk shoot jadi model tudung ke


Gambar nie pon diambil untuk tangkap gambar tudung nie.. jangan tak tahu tudung nie 100% nad buat taw.. nad beli kain potong dan jahit tepi.. bila beli kain buat sendiri lagi syiok sebab boleh buat tudung ikut citarasa warna korang suka sendiri... sangat senang okeh nak buat tudung bawal nie.. huhu


Langkah2 nak buat tudung bawal yang cantik macam nie seperti berikut :-
  • Beli kain 2.5 meter tapi kalau korang nak labuh lagi ikut suka korang..
  • ambil tudung bawal yang sedia ada dan copy saiz dia.. wakaka
  • Guna gunting kain dan potong pelan2 (gunting khas untuk kain) jangan guna gunting kertas pulak
  •  lepas tu hantar jahit tepi
  • siappppppp dan boleh pakai
  • kalau rajin tambah la akseori kt hujung tudung tu macam bunga2 ke manik ke apa terpulang la kat korang k.. nad hari tu suruh dorang jahit tepi benang pink tapi dorang guna biru jugak.. sedih oke =(


so cantik tak tudung i? jangan jeles ok.. sila buat sendiri.. kikik.. gambar nie diambil dalam butik pengantin jalinan kasih tempat adik i keje.. u olss jangan salah sangka pulak ye.. saya tak kawen lagi.. hihi


Okeh nie muka takde keja.. beg nationwide tu merata nad bawak.. sebab dalam tula ada sume barang mekap untuk nad touch2 up diri sendiri.. hiihih.. yang penting gambar nie syok sendiri sebab snap sendiri.. kah3.. *Silakutuk


Hahaha.. nie lagi satu muka syiokkkk sendiri.. kakaka.. konon tengok tempat lain.. lakonan semata2.. kikiki

 

Dan ini adalah masa sesi photoshoot.. gambar nie di tangkap khas untuk sesuatuu.. untuk apa tu rahsia la.. just nantikan ok.. haha.. kalau ada rezeki nad nanti nad update kat korang... i promiseeeee... padahal korang tak heran pon benda apa kan.. tapi i still nak update jugak ! wakakak... Ramai request gambar nad tak mekap.. tanpa secalit mekap/bedak/krim/pelembab atau apa2... baiklah.. nie muka suci nad eh.. muka masa nak solat.. opkos la tak pakai apa kan...

sila scroll ^^






^




^


jeng3










^






tadaaaaaaa
^

Baiklah... inilah muka sebenar nad
mata kuyu..  dan mata bulat hanya selepas mekap
bawah mata sangat teruk gelapnya
mata panda
tak cukup tido
kbai =)

33 comments:

  1. Huhu xmekap.pun still comey. Macam artis dah gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh... artis tak laku... tak gitu.. kikiki :p

      Delete
  2. pic xmekap tu u amik pic wawa zainal ke ? hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoiiii mukaaa i sendiri taw... kikiki...

      Delete
    2. hahahaahhhaha... tau la cik nad oiiii~ bru usik2 sket :P ujong bulan ni nk kuaq x ?? tgk wyg...

      Delete
    3. lol... macam la dalam fb xleh pm ajak tgk wayang.. wakakka... ajak dalam blog tu... ceh!

      Delete
    4. haha saja nk bg org jeles tgk i kuaq date ngn wawa zainal penang ni... hahahaha

      Delete
  3. Replies
    1. terima kasih encik notaa ringkas.. eh.. notainsan =)

      Delete
  4. Replies
    1. terima kasihhhhh fienaa yg gojess gitew.. kikiki

      Delete
  5. cantiknyaaaaaa.. even tak mekup pun, tetap cantik, love ur eyes

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuuuu adikkkkk syggggg... nah amik mata nie sis bg pinjam.. kiki

      Delete
  6. Replies
    1. terima kasihhh awok.. mesti awok lagi tomei kan :)

      Delete
  7. adik awk keja kt jalinan kasih? blhla jmp awk jgk nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... dia keja jalinan kasih sbrg jaya.. jumpa kt butik tu ke ? haaa awak nak tgk baju kawen eh.. nanti sy bodek2 adik saya suh bg diskaun ye.,.kikiki

      Delete
  8. Seyes awak mmg comel giler mcm wawa...
    Yeayyy terima kaseh sbb bg tau mcm mana buat tdg bawal.. Mmg dulu nak buat tp xda org ajar.. Takut nanti salah buat hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tima kasihhh eva yg cantik dan gojesss gitew.. hihi.. senang je buat tudung bawal nie kan.. leh buat ikut apa yg kte nak.. hihi

      Delete
  9. muke ta de make up pown cun :).. tpi na buad tdong bwal tu kene gune kain ape eak... tkod 6t slah gune kain ta jdik pulk.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. tima kasih awak.. nad guna kain satin yg shining tu tp bukan yg lincin punye.. keras skit so senang nk pakai.. nad beli dkt nagoya je kain tu taw.. tp trpulang kt awak.. beli je kain apepon xpe janji senang nk pakai.. hihi

      Delete
  10. sy dok pulau..mnala tau kot trbabas cri bju smpai sberang..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh laa sampai seberang.. x jauh mana sngt dh tu.. hihi

      Delete
  11. Selalu u guna kain apa untuk buat tudung bawal ehh ?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kain satin yg x lembut tu.. actually nad amik kain yg senang nk bentuk xkisah kain apa jgn kain langsir suda =)

      Delete
  12. Cantiknyeee..gamba mule2 tu .ingatkan wawa zainal tadi...
    ;-)

    ReplyDelete
  13. foto no 2 tu nampak mcm muka artis :) jemput ke blog saya,ada tudung bawal bersulam manik yg simple dan sweet

    ReplyDelete
  14. Kat mane nak beli kain bawal tu Nad if nak buat sendiri? Kedai kain mcm nagoya tu ade ke eh?

    ReplyDelete
  15. kain apa yang bagus untuk buat tudung?? kak nad..

    ReplyDelete