Tabung

10 December 2012

Impian Ke Alam Pernikahan

Assalammualaikum.. sayang sayangkuuu yang sudi singgah blog nad nie.. heheh... kalau sebelum nie nad ada ceritakan pasal impian pertunangan nad.. so kali nie step seterusnya dah tentu la nikah pulak ken... heee.. nak melangkah ke alam pernikahan bukan je kena bersedia dari segi fizikal tapi maybe dari segi mental jugak kot.. cewah.. yelaa apa yang nad tahu tak mudah untuk menjadi seorang isteri nie.. nad nak komen banyak pon tak boleh sebab nad sendiri pon tak ada pengalaman tu,.,.heheh..tapi kalau pengalaman dari segi baju pernikahan,mekap,hantaran tu semua nad ada banyak sangat :) so nad kongsikan sedikit ya info yang nad tahu... dan semua nie hanya impian nad sahaja.. bagi yang tak suka dengan idea nad nie.. tak apela.. citarasa tiap orang memang berbeza kan..

Mini Pelamin Nikah 2012


Kalau yang tunang pon colourful.. so harusla nikah pon colourful kan.. pelamin dah ceria sangat so baju harusla simple dan sweet je.. macam warna peach.. pink lembut.. dan PUTIH.. sambil tu pegang la bunga tangan yang simple and sweet2 gitu... best kan.. haha...
 Nie pulak pilihan kedua.. tapi kenapa tah rasa cam tak jumpa lagi yang betul2 berkenan di hati.. rasanya mini pelamin tunang lagi cantik kan.. apepon.. kedua-dua gambar nie yang paling nad suka wat masa nie.. haha.. 1 duduk di atas bantal sila.. dan pilihan yang kedua pulak duduk di atas kerusi.. dan tak mustahil ye impian nad akan bertukar nanti kalau jumpa yang lagi cantik sweet simple dan menarik.. heee .. tapi bagi nad mini pelamin nikah tak berapa penting kot bagi yang nikah di masjid.. balik tu just buat nak snap pic je kot.. kan?

Baju Nikah 2013


Oke jeles... sumpah yang couple nie memang sweet.. sama padan.. sama cantik.. dan baju dorang pakai sangat la ohsem.. terpikat hati yang memandang.. nak buat sebijikkk macam nie boleh tak? ahaha.. mini pelamin dorang menggunakn warna putih suci.. baju pulak pink sweet.. sampin tu pon cantik kan.. kombinasi yang sangat menarik.. dan satu je nak cakap.. SUKA ! *over


Baju warna nie pon tak kurang hebatnya .. sesuai sangat nad pakai nikah.. nad boleh bayangkan pakai baju nie dengan mekap mata menggunakan warna gold.. kasut pon gold.. dan.. pewittt.. jangan jeles na uolsss...

Dannnn.. di sini ada 6 pilihan yang sangat memukau.. rambang mata nad nie.. semua cantik belaka.. sesuai nak pakai di hari pernikahan.. kalau nad kan antara semua tu nad paling suka no 1 .. 2.. 3.. dan 6.. eh.. dah hampir semua nad suka nie.. sumpah keliru.. omaigod.. !


So kalau anda jenis yang paling simple... baju nie patut la jadi pilihan.. baju nikah yang simple.. dan cantik.. tak sarat dan senang nak duduk masa nak nikah nanti.. hehe..

Hantaran Nikah 2013

Nad nie jenis tak suka yang sarat sangat.. so kalau nikah nanti.. hantaran yang simple macam nie menjadi pilihan hati .. warna pon maybe nad akan guna warna yang macam nie.. sejuk je mata memandang kan.. hee


Ataupun nad akan gunakan bekas yang macam nie.. cantik kan.. letak je barang kat dalam tu.. lepas tu lilit je dengan bunga.. lepas tu tambah reben sikit.. haha..  so jadi la hantaran ku.. buat je sendiri.. tak payah bazir dah nak upah orang kan.. hee

Inai Nikah 2013

Kalau dari segi inai pulak.. maybe nad akan tiru inai macam DD buat nie.. cantik kan.. simple.. tak suka penuh sangat.. rasa macam semak je. hehe..

So takat nie jela entry nad... Impian Ke Alam Pernikahan bagi diri nad.. so bagi anda yang akan mendirikan rumah tangga.. yang akan melansungkan majlis pernikahan.. harap entry nad nie mampu memberi idea dan manfaat untuk korang.. tak salah berkongsi kan.. nad tak kisah lau korang nak wat sama cam impian nad nie.. Sharing is Caring kan.. takat nak kongsi idea nie no hal la... terima kasih bagi yang sudi singgah ke blog nad..

bagi yang nak dapatkan khidmat jurusolek yang comel dan baik hati boleh klik link nie

Syarifah Nadia Freelance Make Up Artist


9 comments:

  1. Setuju dengan Nad, kalau pelamin dah colorful baju sanding harus lah warna warna lembut atau pastel. nanti takde lah rupa rainbow melampau. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw xpe... kne kontra.. lau baju terang.. pelamin kena la wrna slow2 je.. cmtu la sebaliknya.. haha

      Delete
  2. wowowowwowowowowwwwwwwWWW!!!! Santekkknyeerrrrrrr.... jeles, jeles. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan jeles ye puan mia... puan mia dh kawen bg kami yg xkawen nie pulak rasa.. haha

      Delete
  3. baju nikah couple tu sumpah sweet giler lah nad ! soft sangat warna nye kan. skrg ni nikah tak semestinya putih, pakai warna pastel soft2 pun cantekkk lahhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw xpe... sweet sngt2 kan ! nak jgak cmtu...haha

      Delete
  4. nak kawen tp x de calon... hahahaha

    ReplyDelete
  5. sis..tauk tak kat maner dapat "baju nikah impian" tu?hehe..samalah kiter...nk dapat seJiBik mcmtu pon takpe kottt...mode cari2 idea nikah sanding ni...help me erk...

    ReplyDelete