Tabung

9 August 2012

Maafkan Nad Mama

Assalammualaikum

Entry kali nie takde cite ape sangat.. Cuma nad nak buat sedikit ucapan untuk my mom! Yesss! hari nie bukan hari ibu,bukan bufday mama,Bukan hari raya.. hari nie hari yang biasa dan ucapan khas nie bukan biasa tapi luar biasa.. (cari mood sedih) Nad tak faham kenapa mama nad sedih,bad mood dan tak bercakap dengan nad.. nad juga tak tahu apa salah nad.. bukan pura2 tak tahu tapi mungkin nad ada buat silap yang nad sendiri tak sedar.. (rasa berdosa sangat)
Mama ku sayangg.. janganlaaa bersedihh.. nad sayang mama sangat.. janganlaaa bad mood.. nad tak suka suasana yang sedih nie.. nad nak sume hepi,ceria and gelak2.. Nad taw hari hari mama akan buka blog nad nie baca cite cite yang nad post selalu kan.. dan hari nie.. post nie Khas buat mama..

Mama.. mama laaa ibu dan ayah nad.. nad tak lupa semua jasa mama terhadap nad.. mama laa yang terbaikk...  'ibu tunggal' itu adalah satu hadiah dari Allah kepada perempuan2 terpilih.. dan mama antara seorang wanita yang terpilih.. dan kata Rasulullah s.a.w   
1.Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah S.A.W) di dalam syurga.
2. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T
3.Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada     dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya
4.Apabila telah lahir (anak) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.
5. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah S.W.T dan orang yang takutkan Allah S.W.T akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

Dan semoga mama di panjangkan usia.. sayang mama dunia dan akhirat.. Maafkan Nad :(

-Syarifah Nadia Syed Mohsin- 


19 comments:

  1. As-salam...

    Nad, what happened?

    Hmm... cuba Nad bersemuka dengan mama Nad. Then cakap face to face. Tanya dia. Minta dia terus-terang apa punca kesedihan dia. OK?

    ReplyDelete
  2. fiza plak yang terasa sedih baca entry kak nad ni.. hurmm.. :'(

    ReplyDelete
  3. ciannye..mesti ada yg tersirat d sebalik yg tersurat..hihi..ape2 pon nad,try face to face dulu,tanya ape masalah mama but!!!if mama still x nak buka mulut,jgn desak bcoz ia akn membuatkn keadaan bertambah rumit..mybe ada something yg mama pendamkn..tp nad jgn la risau,ibu mana yg x sayangkn anak kn?i know bcoz im a mama too..dont be sad dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. ibu mana laa x sygkan anak.. cuma anak nie hah.. kdg2 melampau.. hehe

      Delete
  4. intersting :)... jmput singgh blog sy yer :)

    ReplyDelete
  5. bwk2 berbincang. tnya knp sedih. hati seorang ibu ni kta tak tau kn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup3.. hati seorang ibu nie ssh nak jangka.. haha..

      Delete
  6. Replies
    1. sis anaztasia jgn lupa balik kmpg jumpa mak raya nie.. hehe

      Delete
  7. Mak aih, warna terang semua baju dan tudung dia ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha.... ok xpe.. lg 1 nad mmg suka warna terang2..

      Delete
  8. Eh, sori silap entry, nak comment yang entry yang satu lagi tu yg photoshoot tu :(

    ReplyDelete
  9. sediiihhh...huhu...2 semua kluar dari lubuk hati nad kn.jgn segan gan mama.dia bukan org lain.

    ReplyDelete