Tabung

4 December 2012

Impian ke alam Pertunangan

Assalamualaikum... kenapa tajuk Impian ke alam pertunangan.. amboih ayat bukan main lagi aih.. ngeh2.. ok.. nad nak share kan serba sedikit impian nad di masa akan datang.. so maybe korang bole tiru ke copy paste ke.. hikk... untuk anda yang bakal bertunang tu kan... harap berguna la impian nad nie.. Yup.. nad yakin setiap dari kita punya impian pertunangan masing-masing.. Walaupun bajet menjadi penghalang bagi mereka yang biasa biasa saja macam nad... tapi tak salah kalau korang ade impian yang tersendiri.. :)

Tunang ... Tunang... dan tunang (berapa kali nak ulang?) LOL

Mini Pelamin 2013

Sekarang nie memang trend kot warna warni yang colourful macam nie... sweet dan comel kan !! dan tak over ker kalau nak tunang nak mini pelamin camnie? kelasss ko cikkk nad... muahaha... *nakjugak .. takpela mana tahu bakal jodoh nad sangat memahami dan boleh tambah-tambah sikit untuk merealisasikan impian nad yang satu nie.. amboihh... tinggi tu angan-angan.. sekali pandang mini pelamin nie terus teruja + jatuh cinta... tak ada yang lain mampu lawan mini pelamin nie buat masa nie.. mesti suweet je kennnn.. i loike.

Baju Tunang 2013

Dan peplum... nad pasti semua tahu baju peplum kan.. sangat la ohsem.. dan yang paling sedih nad masih takde lagi baju camnie.. *sedehhh... tapi nad akan pastikan nad akan ada baju nie sebelum tahun 2013.. amboi.. ok.. sambung balik topik tunang.. Kalau la nad dapat mini pelamin yang macam di atas.. nad sangat sukaaaa kalau dapat baju biru peplum di atas,, warna biru yang sangat lembut dan sesuai nak gabungkan dengan warna pink macam mini pelamin di atas.. mini pelamin tu menggunakan banyak warna pink yang terang.. dan nad pulak pakai baju tunang biru nie.. sangat ohsem kan! *mukaterharu
 Dan dan.. baju putih camnie pon cantik.. tapi nad rasa tak sesuai la tunang nak pakai putih cuma.. nad suka design baju peplum nie.. labuh dan tutup bahagian punggung dan lebih manis dipakai.. tak gitu.. tunang sangat comel kalau pakai warna yang colourful dan ceria dan sweet.. putih untuk nikah ok.. putih kan suci.. so sesuai la pakai di hari yang bahagia tu nanti.. cewah..
Haaaa .. nie contoh pelbagai warna peplum yang ceria lagi sweet yang korang boleh pakai nanti di hari pertunangan korang.. semuanya sangat comel .. nad copp biru muda tuuu.. *verangan

Hantaran tunang 2013 



 Hantaran bagi pertunangan.. nad suka yang simple macam nie je.. boleh buat sendiri dan jimat kos.. cuma sewa je bekas tu.. dan kalau rasa nak beli pon bole.. so nanti adik beradik korang yang lain pon bole guna kan.. lepas tu beli bunga lilit keliling je kat situ.. kalau nak guna fresh flower pon bole.. ikut kepuasan dan citarasa masing- masing.. cuma kalau nad.,. kalau bertunang kan sweet je simple camnie.. :P kannn

Nie pulak contoh bekas hantaran nie tanpa barang hantaran kat atas dia.. nice kan.. so nad cadangkan tunang buat je camnie.. sweet comel kiut sume ada dan yang paling penting simple,boleh buat sendiri dan lagi sekali diulangi.. 'jimat kos' ... heheh

Inai Tunang 2013

Kalau tunang kan.. nad rasa nak pakai inai nie sikit.. saja gedik.. heheh.. Oleh sebab tunang so sesuai je pakai simple camnie.. buat je design simple camnie .. yela kan nak sarung cincin nanti.. kalau ade corak simple camnie apa salahnya.. so dalam gambar nanti kan lagi cantikkk :P


So so so... takat nie je entry pertunangan bagi diri nad.. so kalau nak bertunang nanti semua benda nie wajib ada.. hikkk... *beranganlagi ..  haish.. bila agaknya putera idaman hati nie nak sampai.. so bagi anda yang akan bertunang.. mungkin entry nad kali nie boleh membantu korang.. sooo moga impian pertunangan kita menjadi kenyataann.. nantikan entry seterusnya.. 'Impian Ke Alam Pernikahan' dan jugaaa entry impian nad.. 'Impian Ke Alam Perkahwinan' .. yay.... nantikannnn ...

14 comments:

  1. Nad kita sama. hari tu fie post gambar mini pelamin tu di fb untuk pertunangan, peplum nurita harith tu di instagram. hikhik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. mksdnya taste kte sama la kan.. cantik2 kan... :D

      Delete
  2. hahha idea idea idea... :P
    nice sharing

    bila nk buang capture tu ssh la yunk nk komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. chieda kan nak tunang.. so maybe bole guna skit2 tips nie.. hee.. erk.. cmne nk buang capture tu..lol

      Delete
  3. Replies
    1. heee.. nanti ang tunang bole guna idea aku wei..

      Delete
  4. Ade ke bju mcm 2 yg ready made..kt mne nk cr??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat facebook ramai je yang jual.. tapi bagi nad kualiti yang jual ready make tu cantik.. better beli kain upah orang buat lagi selesa..

      Delete
  5. Nad .. boleh share x mne nk dpt pelamin tu.. tcarik2 sape yg boleh buat kn..

    ReplyDelete
  6. Nk taw pelamin tu amik kt mne?bpe harga die?ade link die x?

    ReplyDelete