Tabung

9 December 2012

Sanding Dewan Ekspo Seberang Jaya

Assalamualaikum ... Minggu nie salah seorang kawan baik nad dah pon selamat menjadi seorang isteri.. selamat diijabkabulkan dengan pilihan hati.. Selamat menukar status.. dari cik ke puan.. Syukur Alhamdulilah.. sebagai seorang kawan baik nad pun tumpang gembira.. Nad dengan kekawan yang lain berkampung kat rumah Bakal pengantin nie.. Dari hari nikah.. nad dah ada dekat rumah dia dari pukul 8 pagi sampai ke 8 malam baru balik rumah.. lepas je majlis nikah terus ke rumah pengantin baru nie makan-makan.. lepas tu teman kedua-dua pengantin nie outdoor untuk nikah.. Selain nad.. kekawan lain yang tumpang menyibuk tu Azilah,Aziah,Yana,Syakila,Nisa,Fiza,Azira dan lain2.. sorry ye bagi yang tak tersebut namanya. hee... so nad nak kongsikan sedikit gambar pernikahan kawan baik nad nie.. dan pastinya nad adalah MUA beliau.. heheh
Nie dia pengantin baru.. hee.. masa nie kan dekat depan masjid Seberang Jaya.. cuba tengok muka nervous tu,, ahaha... sabo jela.. ops..lupa nak kenalkan.. nama pegantin nie merangkap kawan baik nad nie Noor Idawati Bt Johari.. kini menjadi isteri sah kepada Haziq Jamaluddin.. haziq tu jugak kawan sekolah nad.. so kawan kahwin dengan kawan.. dua2 kawan nad.. hee..
Masa nie dah mampu tersenyum sikit.. tu pon nad suruh yela.. gambar mekap nad takde lagi.. macam biasa nad guna kamera nad yang biasa tu jek snap.hee..tapi tetap cute kannn :P
Dan dah tiba masanya untuk melangkah masuk ke dalam masjid.. dalam hati beliau sudah tentu dup..dap..dup..dap..dup..dap.. dan over tak kalau nad cakap.. kami pun sama jugak nebes,.muahaha
 Senyummm... dari tepi nad dan geng nad suruh ida nie senyum.. nie asyik muka berpikir je.. pikir ape tu sayang oii.. masa nie Haziq tengah kena ceramah cara-cara nak lafaz nikah kot.. hehe
Dan.. akhirnya dengan sekali lafaz sahaja.. Noor idawati johari sah menjadi seorang isteri..moga bahagia sampai ke akhir hayat.. sobs .. kami semua sedih time nie.. yela.. dah hilang seorang lagi kawan baik dalam group kami.. uwaa.. kurang dah seorang nak ajak g karok..haha
Nie dia Muka Puan Ida..muka seorang isteri kena la cover ayu sikit ken.. dalam hati mesti cakap 'yay..aku dah tawen..' .. bye uolss...
Sain.. sain.. sain..
Time nie lafaz taklik kot.. rasanya la.. yang cakap pasal janji nak jaga isteri tu.. hehee..time nie kurang fokus sebab tengah gembira ngn geng sume nak snap pic,borak,gelak2..haha
Nie semua muka kekawan nad satu sekolah.. kami semua berkawan senjak sekolah rendah lagi..masa tu sume study dekat Sekolah Kebangsaan Seberang Jaya II.. lepas tu terus ke Sekolah Menengah Seberang Jaya.. Bayangkan lama mana kami sume berkawan.. dan saat nie kami sume tetap bersama kongsi kegembiraan.. :P
So macam biasa.. kami semua kalut la nak snap pic dengan pengantin baru nie.. hee.. nak ambil berkat katanya,...
Sya,Ida,Aziah.. lepas nie giliran sya dengan aziah pulak kot .. nad doakan korang ye..hee
Ciuman pertama untuk si Suami tersayang.. sobs
Hantaran nikah.. Seutas gelang yang cantikkkk bangat..
Ida.. di hari sanding.. masa nie ida mengalami masalah mata yang berair akibat lens yang dipakai oleh beliau..
Masa nie pon sama.. lens tu buat hal.. gerak dan kedudukan yang tak betul.. cryy :(
Sosweet kan... masa nie kami semua so jeles.. sama cantik sama padan.. sama lawa sama sesuai..
Antara semua gambar beliau nad paling suka gambar yang nie la.. sangat cantikkkkk.. nad suka.. manja je kan.. ida pon sangat cantik.. terharu sungguh diriku ini...
Masa nie kami dalam rumah ida lagi.. tengah tunggu masa yang sesuai nak gerak ke dewan Tapak Ekspo seberang jaya.. hehe.. Haziq tengok kamera orang lain.. ida pon asalnya nak tengok lain.. lepas tu nad cakap
Nad : Wei ida baik ang tengok kamera aku nie..
Nad : Nanti aku nak letak dalam page aku... mesti ang nak gambar cantik kan..
Ida : tanpa bersuara terus mata ke arah kamera ku ini...
ida : dalam hati : 'nyampah tul haku nie ngan nad nie' haha :P

Sya dan ida.. baju sya cantik sangat.. sama dengan yana.. sampai hati buat baju baru design sama tak ajak cek.. sedihhh oi.. takpe.. next time lau ada kekawan mana kahwin lagi kita buat sama oke :)
Diriku yang tak comey :( menjadi pengapit kepada beliau.. ahhhhh...... tak suka... gambar nie.. gambar nie Hafiza Razak punya.. saya kidnap dalam fesbuk beliau.. haha .. saje nk upload jgk..huhu
Diriku bersama pengantin dan pengapit lelaki... sama kan baju kami :)
Si kembar.. Azilah dan Aziah .. ops.. Azilah memakai tudung dari koleksi Zada Hijab
Maaf ye korang.. gambar Hp je nie.. tak clear sangat tapi tetap nak kongsi dengan semua
Semua nie photog di hari persandingan beliau.. ramai kan.. muda lagi dan sporting habissss.. semua sangat best.. enjoy dan have fun ngn photog nie.. gambar mereka semua cantik-cantik.. so kalau uolss berminat dan nak menggunakan khidmat mereka boleh klik page beliau di sini SimplyCreationPhotography

Kami dan ida... di saat untuk melepaskn dia pergi.. cewahhh.. haha.. awat muka cek gebu sangat nie.. takleh pakai betul Hp nie.. Muahahahah... Yang paling best.. time kenduri nie la kami semua nak berkumpul macam nie pon.. dah lama rasanya tak berkumpul ramai-ramai cam gini.. yela.. semua bz dengan hal masing2 kan.. heh... apepon ade kekurangan disini.. kekurangan kawan kami yang kini sedang dalam proses berpantang.. miss u eryn.. kami sume rasa kurang tanpa u oke..
Sebelum berpisah... snap pic dulu.. apepon semua sangat enjoy.. sekarang nie kita tunggu je gambar dari photog yang bertauliah ye.. sebab kesemua gambar nie tak berkualiti sangat.. hee.. ade yang dari henpon.. ada yang dari kamera.. apepon semoga bahagia Noor idawati dan Haziq.. lepas nie turn sape pulak agaknya ek.. haha... kita tungguuuuu :)

20 comments:

  1. seronok tgk pic2 tu..
    selamat pengantin baru kat pengantin..
    nad plak bila lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad.. lambat lagi kot kak.. jodoh nie liat sangat.. tak sampai2 lagi.. tunggu je nie.. haha.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. hahahha... bg leyna dulu kahwin noh.. pastu kami lak..muahaha...

      Delete
  3. akak.. cntik la mekap akk.. klo nnt sy nk tnang ke ap bole kan sy gnakan khdmat akak? mama yg knalkn blog ni.. dy ckp ska tgk cra akk mkap..simple but sweet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. boleh je... cakap je bila.. lau adik nak book.. adik leh klik page akak.. :) .. ckp thnx kt mama adik ye..

      Delete
  4. Cantik lah yang baju color pink putih tu. Aisyyy cik nad bila turn ajak fie tau. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. baju dgn orgnya pon cntik2.. hee.. uik.. mesti ajak :)

      Delete
  5. hahaha cik nad nk tawen jgn lupa kami naa hahahaha :P
    cantik baju putih pink.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikss.. xkan lupa punya dekat chieda.. wajib jemput tu... haha...

      Delete
  6. cantikkk! nanti aku book mekap ang na nanti..hehe

    ReplyDelete
  7. wahhh....cantiknya pengapit pompuan... berkenan la makcik tengokkk !!

    ReplyDelete
  8. az tunggu nad kawen dulu baru az menyusul.. hihihi.. cantik pix my bff ida.. nad nty kami mekap ang sorg sikit tw... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. az.. aku doakan turn ang pulak lepas nie eh.. haha :P

      Delete
  9. cantik mekap :)

    ReplyDelete