Tabung

25 December 2012

Hari lahir bersama bff ♥

Assalamualaikum
Macam yang semua tahu 23hb dec yang lepas adalah hari lahir nad.. oleh sebab hari lahir nad hari ahad.. dan hari ahad nad ada benda lain nk buat.. (buat ape tu rahsia) haha.. jadi hari sabtu la nad keluar dengan cik azie dan sorang lagi kawan baik nad nama dia Razer.. dulu nad ramai kawan baik lelaki.. tapi sekarang nie tinggal dia je kot.. sebab kebanyakan yang lain dah ada awek.. awek pulak tak bagi kawan dengan nad.. sobs *Sedih .. takpela... nad bersyukur dengan sape je yang sudi nak kawan dengan nad.. yang tak nak tu takpe la.. nk buat gena kan.. haha.. Jadi !! nad nak share korang sedikit gambar nad dengan bff nadd yang ohsem ! sayaangg mereka =)

Mulaaa mula sekali kita makan duluuu... masa nie dekat pizza sunway carnival mall.. lepas je balik kerja terus kami ke sini.. oleh sebab jarak opis dengan mall nie sangat la dokat.. jalan kaki pon boleh tapi berpeluh la jugak ken... hee.. sampai je sini terus tunggu incik Razer.. lambat sungguh aih cik abang sorang nie.. cakap nak belanja we olsss makann kan.. Lepas jumpa je terus gerak ke pizza dan ape lagi.. melahap laa kami sume..

Oleh sebab tempat incik razer duduk berdepan dengan kami maka beliau dipaksa menjadi photographer tidak bertauliah oleh kami.. muahaha.. selagi makan tak sampai snap la gambar nie ye.. hehe

yang nie keje cik azie.. nak makan sup ayam pon  tak senang.. ade je benda dia nak snap.. nie purak2 je makan.. bahaha.. gambar ini adalah sekadar lakonan semata2 yek..

Makannn lagi.. kan selalu kalau order memang sup dan roti akan sampai dulu kan.. so masa nie memang sup dengan roti la sampai dulu... nak tunggu piza tu sampai mmg lambat sangat la kan.. bergaya la kami dengan sup nie.. azie tu konon tak nak tengok kamera tapi buat jugak muka cute2.. heee


Lepasss tu kan makan ayamm.. nyummy... tapi nad makan satu je sebab nad... *taknakcite


Tisu nie pon jadi mangsaaaaa nad.. muahaha... konon nak bagi korang taw la kan i makan pizza *over


Lepas je habis makan terus la kami bertigaaa gerak ke tingkat atas nak tengok wayang cite Hobbit... tapi malangnyaa tiket pukul 3.20 dah habiss.. agak frust.. tinggal seat depan je.. gilaaa nak melangut sampai ke atas kan.. tak sanggup la den.. dan selepas discuss kami bertiga decide nak tengok pukul 5.35 petang.. rugi la kan kalau tak tengok dah alang-alang datang sebab bukan selalu kami lepak dengan incik razer.. berbulan2 sekali.. so kami pon beli tiket Hobbit 3d jam 5.35 petang.. jadi masa yang panjang iteww kita gi ronda dan snappp snap... yeahhhh

Korang tengok la.. habis senget2 daku... tak faham cikazie nie snap lagu mana.. sat lagi hampa tengok lagi na.. banyak lagi gambaq senget oleh cik azie.. nie sah dia dengki dekat kecomelan i.. bahaha..


gambar cik azie i snap cantik je kan korang.. nad memang ada bakat  kan kan... haha *muntahdarah


Dann itulaaa dia incik razer.. kami kenal incik razer nie bermula dari fesbuk.. lepas tu oleh sebab dia duduk dekat maka kami selalu la berjumpaa sampai sekarang hubungan persahabatan kami bertiga bertahan... nampak je dia macam tu.. keja biasa je tapi apa yang korang tak tahu dia sangat tak kedekut dan baik.. time nie incik razer tengah cakap call dengan awek dia.. haha...


Time nie dia dah habis dah gayut sakan dengan awek dia.. maap ye awek incik razer kami culik dia sekejap..


Olehhh sebab masa yang panjang... maka kami pon pergi la beli hadiah dulu sebab incik razer janji nak bagi bear sorang satu.. oleh kerana cik azie tak suka sangat bear dia nak beli benda lain tapi nad gunakan kuasa veto nad paksa dia beli jugak bear yang ada dekat situ... tengokk muka incik razer pegang hadiah nad dengan cik azie sorang satu.. mukaa stress kehabisan wang.. hahaha.. tenkiuuu ye incik razer...


Mukaaa hepi dapat tambahkan koleksi bear dalam bilik nad.. bilik nad penuh dengan bear dan semuanya hadiah dari kekawan nad.. percaya tak korang kalau nad cakap nad tidur tak gunakan bantal..  nad tidur semuanya gunakan bear.. atas kepala bear.. kiri kanan bear.. dekat kaki pon bear... best taw tidur atas bear yang lembuttt tu... sukaaa !

Cik azie pilih bear ayam sebab dia tak suka bear macam nad suka tu.. heee.. comel bear tu macam muka azie kan korang... sama kan... sama bolattttt dengan muka azie =)


Macam biasa incik razer tak habisss habis bz dengan henpon beliau.. tapi kami tak kisah pon... heee


Lepas habis je beli hadiah.. masing2 da penat jalan jadi kami singgah masuk makan aiskrim dulu.. nad tak ingat laa nama kedai tu.. tapi aiskrim dia sedap... makan aiskrim cik azie belanja oleh sebab wayang tadi incik razer belanja.. so nad memang free la semua kan.. birthday girl katakan.. ngehhh.. nad dengan razer makan eskem coklat.. azie makan eskem lemonnnn...


Cubaaa tekaa siapa sayaaa... bukan nad tapi sebelah nad tu eh.. kalau korang tak tahu sape nad memang no komen la.. hikhikhik...

makan eskem tak pon.. snap je lebihhh.. hikk.. masa nie nad bermanja dekat cik azie.. sayang dia sangat.. dia sentiasa ada saat nad susah atau senang.. dari ada boipren sampai single.. muahaha.. dia tetap ada...


Dan kerana masa kami banyak lagi.. lambat lagi nak pukul 5 lebih so kami teruskan sesi snap dengan pelbagai gaya tapi di tempat yang sama.. sila jangan jemu.. haha


Nad pon tak pasti kenapa nad gedik sangat hari tu.. asyik nak buat duck face jek.. bajet comel la konon padahal hakikatnyaaaaa  hahaha......*gedik


Nie la dia tukang tangkap gambaq kami... nad up gambar dia sekeping kang kecik plak hati dia.. hehe


Sayaaa stress.. henpon saya hilangggg tinggal kulit dia jek... (cik azie curik)


Ada jeee tangan nak menyibuk kan... ganggu jek.. baru je nak buat muka comey sebelum nad diganggu oleh tangan misteri iteww... grrr.. tapi nad sedih taw sebab masa nie azie cakap nad pakai tudung bendera malaysia.. sobs.. sampai hati beliau kan..


Mukaaa bila kegedikan dan bosan melanda diri ini... macam nie la jadi bila duduk satu tempat tu lama sangat.. haha...


Inii diaaaa mukaaa cik azie yang curik henpon nad... korang tahu tak cik azie nie ada satu tabiat yang comel iaitu dia suka baca segala mak nenek message dalam henpon nad lepas tu gelak sesorang.. geram nad.. so sesape yang kenal cik azie sila sorokkan henpon anda dari beliau yek..

Lepas dah agak bosan... dan jam pun dah nk kul 5 lebihh,, kami pon kembali ke panggung wayang terbabit.. dengan harapan nak sambung snap.. heee.. yay !

masa nie kali ke tiga puluh belas kali cik azie ulang yang tudung nad nie macam bendera malaysia dan dia panggil tudung 1 malaysia.. kejam ko azie ek.. tunggu ur turn okeeee ... heee

Dah penat sangat nak snap time nie.. tapi sebab bosan so kami gagahkan diri jugak untuk snap.. masa nie incik razer agak bebai sebab dipaksa untuk snap gambar kami.. dia malas dan ponat.. sabo ajela.. heee


Kalau nak snap gambar dengan cik azie nad kena tunduk sikit nak bagi sama paras almaklumlah nad tinggi sikit dari cik azie.. tapi senjak zaman kolej dulu azie tak kan mengaku yang dia rendah sikit dari nad.. habis habisan dia akan menentang and cakap yang kami sama tinggi walau hakikatnyaa nad memang lebih tinggi..


Sekali lagi nad dengan muka gedikkk nad... hahaha... okeh memang tak comel *Silakutuk


Yang nie candid.. nad tak pasti kerja cik azie atau incik razer.. tetiba jek ada dalam kamera nad...





Ini lagi sekali candid oleh mereka.. pandai eh korang snap gambar i senyap2.. hahaha.. nad tgk apelaa tu..

 Akhirnyaaa dah tiba masa untuk kami g beli popcorn dan chicken meatball untuk azie.. nad beli set popcorn kecik tu makan sesorang dengan air ais lemon tea (tanpa ais) dan azie pulak chicken meatball 15 pcs.. dan razer dia mineral je oleh kerana beliau tak suka makan dalam panggung wayang.. rugi kann.. haha.. dan korang bayangkan.. tengok movie tu start pukul 5.35 tapi pukul 8 lebih baru habis... gilaa punya lama r movie hobbit nie.. dan paling stress sebab takde kesudahan.. tetiba jek dah habis.. alahai... oleh kerana dah tengok yang part 1.. maka kita nantikan Hobbit part 2 ya... tah tahun bila pulak nak ade... hee...

Habis je movie memasing gerak balik laa... pukul 9 lebih nad pun sampai rumah habis je mandi,makan dan macam biasa nad sambung online sebab nak tunggu sampai pukul 12... menanti mereka2 yang baik dengan nad untuk wish birthday nad... Apepon nad nak ucapkan terima kasih sangat dekat semua kekawan nad yang dah wish dekat semua henpon nad.. wish dekat kedua2 fesbuk nad.. wish dekat twitter nad... wish dekat opis nad.. wish kt sini... sayang korang.. moga sume dirahmati Allah ya... so takat nie je entry nad pasal birthday.. nanti dekat opis ada lagi sambutan hari lahir... sambut dengan kedua2 kawan nad yang lahir dekat dengan nad.. sorang awal bulan 12 nad pulak hujung bulan 12.. lagi sorang awal bulan 1.. so kami akan buat makan2 sempena birthday kami =)

terima kasih semua

33 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. cik azie die malas nk taip.. haha

      Delete
    2. arghhh apa ni.. budak2 ni pntg tggl pc ja main delete komen plak... ada gk yg nk kena ketok ni.. grrr

      amboi bole pulak kan ckp i tgh gayot ngan awek... hahha kita bertiga bujang lg... kekeke

      Delete
  2. aku x larat nak gelak nad lawakkk muahahahaha best..

    ReplyDelete
  3. kui3.. kita bertiga kalau kuaq abeh la.. gelak smpai kuaq ayaq mata nohhh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... yelaaa u kan gad kami... kuikui

      Delete
    2. zz gad pulak noh.. u kne igt yg u tu bini i no 1 :P

      Delete
  4. comelnye dia... tadi pakcik tengok citer CZ12 di mesra mall yg jackie chan berlakon tu... best juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx pakcik... yeke cite tu x tgk lagi tapi dorang ckp best nanti nk try tgk jgkla.. hehe

      Delete
  5. Nad cantik sangat tu yang gf kawan baik tak bagi kawan ngan Nad. heeee, btw happy birthday cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tahlaaa fifie.. tulaa smp dorang x bg kawan plak dh.. heee.. tenkiuuu eh sygg sb wish..

      Delete
  6. comel je gelagat ur bf dear.. wahhhh happy bufday btw.. May Allah bless u.. semoga cantik sentiasa.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee thnx ainaaa comel sb wishh :) haah bff nad mmg comei..hikhihk

      Delete
    2. eh bf ?? haha tengkiu2... nnt kitorg buat kenduri jgn lupa dtg k.. :P

      Delete
    3. hahaha... ok apa... sesuai gitu... auwww... :P

      Delete
  7. hapy besday nad!! hihihi en razil makin hensom skng hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka ?? nad xmo kat aku pon... xckop hensem lg ni... kna tmbah gula lg ni... hahah

      Delete
  8. hEPI BELATED BIRTHDAY CIK NAD...AYU SENGAJA NK JD ORG TERAKHIR WISH KT NAD. SBB BG CHANCE KT ORG LEN WISH DULU...KIH3... (SJ WT HURUF BSR....) :)

    ReplyDelete
  9. happy birthday ...

    ReplyDelete
  10. Nad, tdung tu mmg osem lah cool gila mcm bendera. nak jadi azie jugak lah usik nad untuk tiga puluh belas kali nye tudung 1 malaysia. cool lah syg.

    btw, HB !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,,, tenkiuuuu nana... haah lepas dh pakai baru perasan macam bendera.. haha

      Delete
  11. Huhu happy belated bestday nad! Bestday kita beza 2 hari je :-). Happy2 selalu eyy!

    ReplyDelete
  12. em betul la..ada iras2 wawa zainal..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tulaaa tapi rasa mcm tak sama pon ade jgk...

      Delete
  13. cuma dia tk pakai tudung, awak pakai tudung..:)tokey tudung kena la pakai tudung :)

    ReplyDelete