Tabung

29 December 2012

Hari Lahir Di Opis

Assalammualaikum
wahai tuan hamba sekalian.. kali nie beta nak kongsi cite sikit pasal majlis hari lahir beta di Opis beta bersama rakan opismate beta.. cewahh..berbeta la bagai eh.. hahaha... ok.. kalau sebelum nie majlis hari lahir nad sambut dekat sunway carnival dengan cik azie.. so kali nie nad dengan dua kawan nad plan nak buat sekali dekat opis nad.. date birthday kami sume dekat2 la jugak kan.. macam pija dia lahir 18 dec.. Nad pulak 23 dec dan Fara 02 jan.. so maknanya fara sambut birthday dia awal la kan.. muahahaha... cian fara.. takpelaaa.. manakala menu untuk santapan kami semua pulak sdn bhd la eh.. nad sponsor roti jala sekilo dengan gulai ayam.. Azie sponsor Kek untuk kami sume.. Fara sponsor Nuget dan fries dan cik Pija pulak bawak Bihun singapore.. kelassss cik pijah nah.. bahaha..

So kita mulakan mukadimah entry ini dengan gambar tuan belog iaitu cik nad yaang tak berapa nak jelita.. heh.. Oke itewww adalah kek yang di sponsor oleh cik azie ya.. tenkiuuu cik azie sayang.... sedap kek nie.

Lagiiii gambar tuan belog dengan aksi yang lebih sopan agar korang berhenti kutuk mulut nad yang kedepan sangat tu.. heeee.. konon ayuuu la sangat kan.. pegang kek berlakon jek tu padahal lilin pon tak letak api lg..

Saya lagi dengan aksi yang tidak sopan ini sekali lagi.. nad pon tak pasti kenapa senjak menjak nie nad agak kegedikan yang melampau.. nad rasa nad terkena penyakit sawan duck face dengan harapan kononnya akan comel seperti heliza helmi tapi hakikatnya *kelaut


Dan inilahh dia kek yang dibeli oleh cik azie.. tapi dia tak nak cakap harga kononnya ikhlas.. hahaha.. tah-tah kek nie sale 50% kan ?? pandai eh azie.. hahaha.. diskaun pon takpe janji beliau ikhlas =)


Asal pulak azie yang nak tiup lilin nie... hoi cik azie.. birthday kau dah lepas eh.. bagi kami pulak.. mentang2 dia yang beli kek nie kan so berlagak sakan dia dengan kek 50% diskaun nie... hahaha.. jgn marah na azie.


Dan akhirnya cik azie menyerahkan kek nie dekat nad balik.. ops sebelum terlupa kenalkan gadis manis berbaju kurung biru nie adalah Cik Fara.. dengan dia laa nad nak sambut birthday nie tapi sayangnya takde gambar Cik Pijah sebab dia malu nak bergambar.. la pulakk kan.. kalau nad la.. nampak je kamera tak payah panggil nad terus posing bergaya.. and cover2 giteww.. hee


 Korang tengok la.. sibuk kan cik azie.. hahaha.. sepatutnya yang berada kat tempat azie tu milik pija tapi azie dengan mulianya offer diri nak wakilkan pijah tiup lilin.. tak leh blah tul pumpuan nie.. haha.. cuba tengok muka dia bebetul dia yang lebih nak tiup... nad berebut kek dengan cik azie time nie.. haha


Dan ini adalah Puan Miaa Ayuni.. juga seorang blogger.. dan juga rakan opis mate ai... best taw ada kawan opis yang ada blog.. hari-hari kan kalau sampai opis benda pertama yang kami akan cakap :-

Miaa Jelita : Cik nad .. hampa update blog tak lagi ??
Nad Perasan : Kami update dah semalam.. satg hampa tengok hampa komen taw..
Miaa Jelita  : Okk.. satgi kami buka kami komen na.. kami baru nak update satg siap kami gtaw..

Dan tetibaaa :-

Azie Kalut : Weiii hampaaaa... kami sedih.. follower kami tak bertambah baru ada 12 ja.. nak give up la..
Nad/Mia   : Awat la kalut sangat... baru main blog seminggu nak follower ramai dah.. sabaq dulu... buat dulu cite yang best baru la orang buka baca.. follow orang dulu nanti depa follow la balik..
Azie Kalut :  Hehe *mukatakbersalah


Okeh sambung dengan cerita hari lahir balik.. haha.. maap na larik topik tadik... masa nie kan baru pukul 11 pagi.. kami semua nak makan dalam pukul 12 macam tu so masa nie kami snap la dulu kan.. lepas dh puas snap pic sambil pegang kek kita letak la pulak sebab nak potong sesiap.. yay.. nyummy


Kalau gambar yang senget nie korang taw sendiri la sape yang snap eh.. dah tentu tuan dia yang senget.. habis semua gambar pun senget jadinya.. masa potong kek nie nad berdoa semua hajat nad tercapai..Amin


Masa nie tak ready lagi dan macam biasak cik azie tetap akan snap.. sangat stress dengan beliau =.='


 Nad dengan cik fara bebuat comel la konon kan.. stoberi tu masam okeh.. tapi nad telan la jugak.. masa nie kan bos-bos sume takde tu yang naik hantu snap gambar dengan pelbagai gaya.. kalau bos ada jangan kau mimpi ya nak snap buat comel kang kena kutuk nad juga yang rasa terhina.. mulut bos nad berbisaa oi..


Kami dengan gambar yang sekali lagi senget.. hahaha... nad saje blurkan dekat muka nad tu sebab nad tak suka cara senyuman nad tu la.. tak comel ! sebab tak ready lagi.. macam biasa la kan.. tapi nak letak jugak gambar nie so nad blurkan la dengan harapan korang tak kan nampak senyuman nad yang tak comel itew..


Cewah masa nie memang takde kerja la kan so berlakon la kejap.. konon nak jadi model nationwide.. sesuai tak korang.. padahal buku tu kosong jek.. eksyen je lebih.. kononnnn.. heee


Sekali lagi takde keje.. jangan hiraukan suasana semak dekat belakang nad.. tempat saya memang semak 



Haaa tula tempat puan ayu.. tempat dia bertentang dengan nad so memang sentiasa la kami bertentang mata dan bergosip nie.. almaklumlah duduk dekat kan.. hang tengok aku.. aku tengok hang.. hehe.. belakang dia cik azie.. tempat cik azie tu kalau nak tengok nad kena pusing la tapi yang bestnya nad akan nampak apa yang dia buka dekat pc dia.. hambikk.. kalau dia buka blog ke hape nanti nad cakap kuat2

'Azie hang bukaaaa apa tuuuuu ... aku nampakkkk ... lepas tu dia pusing tengok nad sambil jegil mata ..


Dorang gedik kan.. =)


Kami lagi.. korang tengok la sampai cemuih na.. haha

 Best sangat masa nie.. tapi masa nie opis ramai yang takde.. kak kirah,kaksue,pijah,linda,ayu dorang bz kot


Ya kami gedik =) tapi gedik itew Comel ..


Terima kasih ye korang sebab jadi kawan opis yang terbaik.. *emo


Nad pun tak pasti apa motip nad gabungkan gambar sume nie lepastu letak berulang kali.. saje suka .. haha.. bila edit dengan cara lain terus nampak gambar tu jadi macam lain walau hakikatnyaa samaaa..


Cantik dan sedap kek nie.. habis lincin taw dak courier makan.. kami sume makan sorang sepotong je.. nad tak gemar sangat kek.. kalau makan tu sepotong je.. kalau lebih nanti muakk la den..


Dan ini adalah gulai ayam terbaik yang ada di penang nie.. hehe.. gulai ayam dalam nama lain Kari ayam nie mama nad yang masakkan.. nad cuma beli bahan jek.. nad cakap kat mama nak buat makan dekat opis nie so nad nak bawak roti jala so suruh la mama buat gulai nie.. mama pon msg la hp nad bagi bahan yang perlu dibeli.. nad pon beli la semua.. lepas tu masa mama tengah nak potong bahan tu sume siap-siap.. yela pagi sok terus nak masak kan.. so hari tu potong je sume siap.. tetiba mama panggil nad..

Mama Garang : Nadiaaaaaaaaaaaaaa
Nad Sopan : Yaaaaa.... awat ? ?*mukablur
Mama Garang : Kenapa UBI beli 4 biji jek ??????
Nad Sopan : Mama tak cakap pon kena beli berapa... nad beli jela 4.. (4biji kecil je saiz die)
Mama Garang : Memang lurus bendui la hang nie... dan terus blah g dapur balik..


Roti jala nie nad buat sekilo... cantik kan ? sodap pulak tu.. hehe.. oke... agak keji kalau nak tipu.. hahaha.. sebab hakikatnya bukan nad buat.. nad order jek nie.. sekilo rm16 ringgit jek.. murah kan.. dahla sedap.. makan macam tu pon dah sedap k.. nad tipu bos nad cakap nad buat tapi dia tak percaya.. ceh !


Bihun singapore ala-ala pijah nama bihun nie... hebak kan.. ? sedap sangat bihun nie.. cik pijah nie pandai sangat bab masak.. kat opis kami dia di antara chef nationwide la sebab dia memang teror bab nie..

Dannn inilah semuaaa makanan yang kami hadap dari tengah ari sampai petang.. tak habis ok.. jenuh dah tambah banyak kali tapi tetap tak habis.. lepastu dalam pukul 5 lebih dak dan abang courier balikk opis.. kami pon reramai laa suruh dorang habiskan dan dalam masa beberapa minit je lincinnnnnnnnnnn !

itulaaa cerita apa yang berlaku dekat opis nad hari nie... sekarang dh pukul 12 lebih dan nad terjaga dari tidur lepas tu sambung update blog... nad ada wat salah kat kawan nad nie.. nad mungkir janji.. maafkan nad :(
oklaaa nad nak kemas baju sebab esok nad akan bertolak ke Batu kurau.. tido sana semalam.. ada aktiviti hebak oleh opis nad... kalau panjang umur jumpa lagi.. salam ^^

24 comments:

  1. hepy belated birthday kak nad! sodaaap roti jala ngn kuah kari too

    ReplyDelete
  2. pehhhh... sakan depa celebrate... i gk yg melepas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... u kena tinggal sb u xkeje skali.. :P

      Delete
  3. hapy belated burday kak nadia..semoga ceria-ceria selalu and may God bless u dear :)

    ReplyDelete
  4. tgk header igt wawa zainal dh td,huhu..
    btw flw me bck ya :) http://mimque.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai... dh follow u balik tp x sempat nk komen sb bz time tu.. hee

      Delete
  5. wahhh meriah betul!! syoknyaaa sambut bufday.. btw, Happy bufday kak cantik.. May Allah bless u and ur family dear.. =3

    ReplyDelete
  6. Tima kasih nad bab hargai hadia yg d bg...apa2 pn d nk ucap selamat hari lahir murah rezeki...lg d nk mtk maaf atas kejadiatempoh hari...

    ReplyDelete
  7. walawehhhhhhhhhhhh
    terbaik lah kek tu

    ReplyDelete
  8. salam kak nad.. ceewah ~ slmat ary lhir :)

    ReplyDelete
  9. Nad.. cantikla tudung.. minat.. hihihi

    ReplyDelete
  10. Salam Nad. First time komen sini. Happy belated birthday! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee... thnx ain sudi singgah sini... apepon tima kasih yek sb wish..

      Delete