Tabung

12 December 2012

Hand Bouquet 2013

Assalammualaikum... kali nie nad bercakap tentang BUNGA atau bahasa gediknya Munge.. hee.. Bunga dengan perempuan memang tak dapat nak dipisahkan.. macam tu juga bunga dengan perkahwinan.. tak kira la bunga segar atau pun bunga palsu.. janji ade bunga baru la berseri-seri kan.. Sampai nad perasan ramai orang menggunakan nama bunga untuk nama glemer atau nama anak-anak dorang.. muahaha.. so begitu la hebat tarikan bunga terhadap hidup kita.. so nad nak senaraikan jenis bunga dalam perkahwinan dan dalam diri kita.. jadi bagi anda pengemar bunga.. jum layannnn kan :D

Bunga Tangan Perkahwinan

Bunga nie cantik kan.. nampak naik dan sesuai dengan warna baju yang dipakai pengantin tu.. bunga nie juga digubah dengan gaya yang terkini dan sesuai untuk hari persandingan..
Bunga mawar masih lagi digunakan di hari perkahwinan.. yelaa bunga nie dengan perempuan memang tak dapat dipisahkan tak gitu.. tapi kalau nad kan nad suka warna merah tu.. merah kan tandanya Cinta.. kelas ko nad.. hahah *over
Dan kalau dah bosan dengan bunga rose nad cadangkan korang guna bunga warna nie.. bayangkan korang pakai baju warna putih.. bunga pulak warna nie.. wow ! sangat ohsem ..
Dann... bila pakai baju yang warnanya meriah.. so bunga yang suci ini patut menjadi pilihan uolss okeh..
Pink dan purple.. kombinasi warna yang sangat menarik kan.. sweet jek ! i loike. ngee
Merahh oh merah... nad paling pantang dengan warna merah.. warna fav nad.. nad paling suka bunga warna merah nie.. motif bagitau ? *gedix
yang nie pun cantik kan.. nasib nad lambat lagi nak kawen.. kalau tak ? oh no !
Dan dan dan... seriously nad paling suka hok nie.. paling sukaaa paling nak yang lagu nie.. cantiknyaaaaa... pandai sungguh depa gubah.. menarik hati ini.. jatuh cinta terus.. jarang nad nampak pengantin guna bunga design camnie.. so bagi anda yang akan berkahwin.. maybe boleh try kot .. hikkk
 Yang nie tak kurang hebatnya... nampak segar je kan.. sesuai untuk semua peringkat usia.. hahah
Bunga yang terakhir.. maybe kalau nikah sesuai gayakan bunga camnie.. kalau taste nad yang kampung nie la.. nad suka bunga yang macam nie.. untuk hari pernikahan ku.. cewahhh *angan

Bunga Hantaran


Kalau tadi bunga tangan di hari perkahwinan.. sekarang nie pulak bunga untuk hantaran.. wah.. minggu nie memang minggu kahwin eh.. semuanya post nad berkaitan dengan perkahwinan.. ahaha.. tak pe.. korang layankan je.. mana tahu nanti korang nak kawen so ada la jugak sedikit info dari nad yang tomei ini.. ye tak? ok.. berbalik kepada bunga.. nie salah satu hantaran yang menggunakan fresh flower.. cantik kan ?
hantaran yang nie pon cantik dihias menggunakan fresh flower.. nice kannn uolss .. hikkk

gabungan warna kuning dan putih.. walaupun bunga tu nampak letak camtu je tapi cantik sebab simple.. takdela bunga banyak sangat sampai tutup barang hantaran tu.. hehe
Nad sukaaa yang camnie.. kalau tunang nak buat macam nie pon cantik kan.. main baling je coklat masuk dalam bakul lepas tu letak bunga dekat tempat pegang tu.. dan siapppppp .
 yang nie pulak sireh junjung... kalau masakan tak lengkap tanpa garam.. hantaran pulak tak lengkap tanpa sireh junjung.. sesetengah suka menggunakan bunga ross merah nie hias bersama sireh.. cantik ken..

Yang nie pulak pilihan kedua.. kalau tak suka design yang di atas,..jangan risau.. masih ada banyak lagi design.. terpulang kepada citarasa masing2.. tapi kalau nad.,. hm.. nad suka yang merah tu.. tapi kalau camnie pon nad suka jugak la.. haha..

Cantiknyaaaaaa .... nad suka yang macam nie.. aci tak kalau nad nak buat camnie untuk hantaran kahwin.. hahaha.. kahwin la sangat kan.. so cepat korang buat sebelum orang dah tak pakai yang macam nie.. hee
Bakul la hantaran paling senang.. korang main je campak hantaran korang dalam tu.. letak bunga fresh dan macam biasaaaaa ... siap.. ngee.. so takat nie je entry bunga hantaran dan bunga tangan nantikan nad update entry seterusnya 'Gadis Dan Bunga' ...
Bagi anda yang berminat dengan kesemua gambar bunga yang nad update di atas.. korang boleh ke fb Mentari Timor Florist .. kesemua gambar di atas adalah design,hakcipta,milik mentari timor florist.. apa yang bestnya.. mentari timor juga membuat penghantaran.. so tak payah susah-susah laa kan.. hee.. bunga dari mentari timor juga fresh dan tahan lama.. so bagi anda yang duduk agak jauh tak perlu risau.. jangan lupa visit ok.. dekat fb dia lebih banyak gambar yang menarik yang korang boleh order kalau berminat.. yang paling penting kesemua harga berpatutan. Mentari Timor Florist bertapak di butterworth. so orang penang apa lagi.. jum serbuuuu.. orang luar penang pon boleh serbu na.. :)

14 comments:

  1. Replies
    1. bolehhh... boleh ke fb Mentari timor florist.. hikk..

      Delete
  2. simple but nice yg coklat main campak je dlm bakul tu. hehe..tak payah nak gubah sangat pun kan. pandai pilih colour, pilih bunga dah santekkk dahh..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...cntik kn yunk.. pastu senang nk gubah.. buat sndiri jek.. hee

      Delete
  3. Hari tu kawan fie kahwin dia tak guna hand bouquet dia ganti bunga tu kepada pearl pearl dan manik manik. Tapi cara dihias tu memang cantik sangat sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh yeke.,. mesti cantik kan.. tringin nak tgk.. nanti nak google la.. hee

      Delete
  4. nur suka bunga daisy nmpak x taw la nmpak mcm mana nampk ceria kot hahaha nad nnt jgn lupa naaaa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nur tunang nanti nk pkai daisy ke yunk? hee.. x lupaa la..bulan dua kte jumpa eh.. heee

      Delete
  5. Suke bunga daisy (kalau x salahla) yg dark pink and purple tu.cantik3.hehe.btw,salam kenal.sha folo sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal... thnx follow sini eh sha... nnti nad polo balik.. haah.. bunga tu cantik kan :)

      Delete
  6. sy suka bunga rose.. warna yang lembut n vintage hehe.. mmg perempuan xdpt pisah dr bunga kan hehe...

    comel empunya blog ni.. nak follow tp pakai phone jer ni xdpt.. nanti balik dr kl baru pakai lappy dpt follow awak k.. salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik... thnx eh sudi singgah sini balik.. salam kenal... :)

      Delete
  7. Cantik..nmpak fresh bunga tu..:)
    secantik tuan tanah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx aslvie.. tp awk lg cantik.. walau dh ade anak gojes je ... kena minx petua nie.. hee

      Delete