Tabung

17 December 2012

Nasi Minyak

Assalamualaikum
hee.. nad bz sokmo minggu neh.. tiap minggu sabtu n ahad ada mekap.. lepas tu bz g makan kenduri kawan kawen.. nak harap makan nasi minyak kenduri sendiri harus la kan.. so makan dulu kenduri kawan kahwin.. muahaha.. amik berkat.. kot la lepas nie kita punya turn kan.. erk? muahahah.. sabo jela.. so nad nak ceritakan sedikit detik atau kisah hari minggu lepas ye.. heheh.. apepon nad memang hepi sangat jumpa kekawan lama.. bila lagi nak bertemu kan.. harap kenduri kahwin jela kami nak berjumpa dan berkampung dan yang paling penting bergambar... tak sah x snap2 uolsss...muahaha.. *gedikk

 -muka bajet suci uolsss-
*oktaklawak
Okeh.. pagi tu kan nad bangun seawal jam 7:30 macam tula.. bangun jek terus siap comei nomei.. lepas tu terus gerak gi umah fiza razak.. nad ada job mekap sanding adik dia untuk majlis bertandang ke rumah pihak lelaki di kuala kangsar.. ngeh2.. sampai jek rumah dia terus laa mekap sampai dalam pukul 11 lebih macam tu.. oleh sebab rumah yana dekat jek dengan rumah fiza nie so habis jek mekap terus gerak gi rumah yana.. iyelaa pukul 12 macam tu kami dah nak gerak pergi kenduri eija aurora kawen dekat tasek gelugor.. pergi jek rumah yana dia tak siap lagi.. so duduk dalam bilik dia lepak snap pic.. so inilah hasilnya..gambar yang korang tengok kt atas tu yek.. sementara tunggu yana kita snapp dulu.. yehaaaa.. pinjam bilik eh yana.. muahaha...
Lepas tu kan keta nad park la rumah yana.. bila lagi nak merasa yana jadi driver kan.. terus naik kereta yana je nak konvoi g kenduri kali nie.. dah siap sume pergi la rumah mertua ida.. alaaa ida yang baru kahwin minggu lepas tu.. yang nad jadik pengapit tu.. ingat x? dia duduk rumah mertua dia buat sementara waktu.. tapi untungnya rumah mak sendiri dengan rumah mertua dekat jek.. hari-hari nak ulang alik pon bole.. tapi melampau la kan sampai tiap hari nak ulang alik.. jenuh nak angkut kain bajuu.. hik.. ok sambung.. ida pong terus follow dengan asben dia naik keta sendiri.. *okjeles... lepas tu terus g ambil shila dan kawan dia.. memang yana jadi driver sungguh.. lepas tu terus jumpa azira dekat tepi jalan.. dan gerak sesama.. azira naik dengan mas.. so destinasi kami kali nie nak ke rumah aziah.. alahai jauh nye rumah ko aziah oiii... rumah aziah kampung sikit dekat dengan bumbung lima.. sape pernah dengar? so kami sesat ^^ ahahaha... tapi akhirnya azira berjaya jugak sampai pergi ambil dak aziah dengan anak dia.. kami yang lain-lain tunggu dekat kompleks kailan kepala batas je :) ngeee
Sampai je rumah eijaa terus kami g salam dia wish tahniah lepas tu paksa dia snap pic sebab tengok time tu dia macam relax je x bz pong.. so kami culik dia.. hahaha.. walaupun time tu tengah lapar dan dahaga tapi demi nak snap gambar yang cun kami sanggup lupakan hasrat kami itu.. kita snap duluuuuuuu :)
Masa nie pengantin dah start bz.. time nie dalam pukul 3 lebih kot tapi pengantin dah nak pergi outdoor sebab dia takut petang tu hujan.. jadi.. kami makann dulu sampai kenyang.. dah siap makan nasik kenduri kita sambung dengan laksaa.. harap maklum kesemua kami nie hantu kepada laksa penang.. kalau kenduri tu ada laksa.. kami akan makan walaupun kenyang dan perut kian membuncit... muahahah.. tapi kan masa nie nak makan pon tak senang.. kami sume kan duduk dua meja.. then meja lak sambung.. tepi kami hujung sikit kan ada pondok tau.. ramai la pulak bebudak kampung laki kt dalam tu... dari kami makan nasik kenduri sampai round kedua makan laksa dorang dok usharrr baik punya.. haip .. bukan ada restis korang nak tengok.. bahaha..
Saje je gelapkan ini gambar,. motip ?? saje sukaaa... suka hati den la kan.. hahaha... gambar yang sama cuma posenya berlainan ya.. harap maklum.. heh.. kami memang gila snap.. yehaaaa
Sorila korang atas kualiti gambar yang kurang baik.. heee.. tangkap guna henpon yang tak canggih.. haha.. kalau korang tengok bebetul kurang je orang dalam gambar nie sebab ? haha.. sebab salah sorang kena beralah la tolong snap gambar,, jenuh kami carik orang yang sudi nak minta tolong snapkan tapi malangnya tak ada yang sudi nak tolong.. kalau ada pon yang sudi 2,3 orang je.. lepas je snap 2 keping terus dia cau so kami tak sempat la nak buat pose lain ken.. haish...
Candid ! ahaha.. masa nie kan tak pasti nape dorang tengah gelak.. hehe.. tapi yang pasti nad ingat lagi idea adty.. dia ajak kami ramai2 ushar abang muka garang yang duduk atas kerusi kat tepi pelamin nie..
Adty Comel : apa kata kita ramai2 ushar abang sebelah nie..
Nad Comot : awat lak nak tengok dia reramai *blur
Adty Comel : yelaaa nak bagi dia tengok kita balik.. lepas tu kta suruh dia tolong snap pic kte ramai2..hee
Nad Comot : Muahahha.. jum wei tengok reramai.. untung2 dia boleh tolong kita snap..
Mas Cute : wei abang tu dan2 kalih kot lain dia cam taw2 jek kite nak suruh dia.. dia x pandang sini dah
Nad Comot : hahahhaa.. okeh... fokus orang lain pulak lepas tu ushar ramai2...
Dannn oleh kerana tak ada lagi yang sudi nak tolong snap kan pic kesemua kami.. maka kami teruskan snap dengan kurang ahlinya.. heee... snap sikit2 je so yang lain tolong snap.. tapi bila dah snap 2,3 orang je maka ramai la pulak orang yang nak tolong tangkapkan.. jenuh mata tataw nak tengok kamera mana 1.. bahahaa
Okeh adela 2,3 keping gambar ini adalah candid,.contohnya masa nad tengah gelak tu.. omg.. tak pernah kot ade gambar gelak macam tu.. hahaha.. tak pasti la apa yang lawak sangat time tu.. hahaa.. tapi betul2 ngek la dorang sebab berjaya buat diri ini gelak besooo.. ahahaaa... abaikan gambar nad yang x cute.. buat2 tak nampak okeh.. plssss *mukacomel
ahaha.. dannn.. kami lagi... gambar dengan pengantin dua tiga keping jek.. yang lelain tu gambar kami semuaa ya.. dengan bajet comel dan cute.. bahaha.. lagipun nad tengok tak ada pon yang nak duduk snap dengan pelamin jadi ape salahnya kami buat ramai di situ.. tak salah bukan *Skema
Gambar nie memang siot tul.. bahaha.. tak sempat nak senyum wei.. apakah... tak sempat nak buat muka comei tetiba klik.. lepas tu bagi balik kamera.. grr... hahah.. plss la.. dengan kening terangkat ala-ala ziana zain la konon nya tapi hakikatnyaaa *muntahdarah
Ini nad... oke memang korang tahu tu nad.. bahaha.. tepi nad adalah ibu tunggal yang cantik dan tabah.. umur sama nadd.. kami kawan baik senjak form1 sampai sekarang.. dulu kami geng gengster *silatakut .. bahaha
dan mereka adalah Azira Anuar dan Puan Nur auni.. mereka juga bff saya okeh ! heee.. dulu auni nikah nad yang mekap dia jugak.. so boleh dikatakan dalam 100% yang kawen.. 70% nad yang mekapkan.. yang lain tu tak.. maybe sebab dorang dah ambik sekali sume dalam pakej.. nad tak kisah pon.. macam eija nie.. bukan nad yang mekapkan tapi still pergi kenduri die enjoy :)
Dari tadik tengok gambar dorang jek.. meh sini tengok puas2 gambar nad.. tomei tak.. tomei tak.. bahaha bukan banana ye.. motip ? *gedik
So puas je sesi snap di antara kami maka kami pon beredar kan diri.. oleh kerana baru pukul 4 jadik sume plan nak hantar aziah balik.. masa nak hantar dia tu boleh la sambung sesi snap dekat belakang rumah dia.. rumah dia jauhh weh.. sampai masa nak ambil dia pon boleh sesat so korang pikir la kan.. tapi apa yang best rumah dia dekat tengah bendang.. nampak je kampung kan.. sekali masuk dekat tengah bendang tu banglo wei rumah dia.. rumah banglo tengah bendang best kan ! cuma nad takut kalau rumah dekat bendang... takut ular ke apa.. omg.. ade ke ular... pikir pon dah takut.. hee .. kami ingat kan nak sambung la snap.. pastu singgah sini jap.. tapi mak aii.. punya panas sampai tak sanggup nak keluar kereta jadi sume decide nak cancel plan dan terus balik jek.. tapi baru je plan nak balik tapi tak jalan lagi pegi kereta.. tetiba guruh dengan kuatnya.. sekali dengan kilat.. dahla tengah duduk kawasan lapang.. bahaya oiii.. terus sume cabut nak naik keta masing2 kan.. lepas hantar aziah kami pon konvoi la pulang.. dan alhamdulilah semua sampai dengan selamat.. yana pon hantar la sorang demi sorang.. so nad balik rumah dia sama2... sampai je rumah dia nad naik kereta nad dan terus pulang... tapi.. hujan lebat dan jalan pon sangat jam ! sekian
Keadaan langit time kami nak gerak balik... dengan bunyi angin.. ditambah kilat dan guruh.. maka berterabur la kami larikkk nak balikk dengan harapan semua balik dengan selamat.. heeee :)
sorry iera muka u terlindung,.hehe.. apepon saya sayang korang semua okeh ! nad sayang semua mereka yang di dalam gambar dalam entry kali nie (yang takde dalam nie pon sayang jugak).. semuanyaa my bff ! doakan hubungan kami tetap berkekalan walaupun ada yang dah berkahwin,bertunang dan beranak pinak :) love ♥

22 comments:

  1. Nad memang cantik in every way. Suka tengok Nad

    ReplyDelete
  2. wahhh tomeinyeer mak andam nad yee..,ehhHHEe

    ReplyDelete
  3. memang lah nad, nanti bila sendiri yg kawin mmg tak lah nak makan nasi minyak sgt. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. taw xpe.. klau diri sndiri yg kawen bz nak cover2 sb bnyk photographer.. hehe :)

      Delete
  4. sis pandai mekup ye?? sukanyaaa tengok org pndai mekup2 ni.. ena teringin nak tengok muka ena ni dimekup jd macam mane... memang cantik sis ni.. suka2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aina.. sis mmg keje mekap owg kawen nie dear.. hee.. wahh... lau aina dduk dekat bole je nk mekapkan.. hikk :D

      Delete
  5. Tertarik dengan ayat nih

    "Rugilah Lelaki Yang Melepaskan Wanita Yang Cantik Akhlaknya Demi Mengejar Wanita Yang Cantik Wajahnya"

    moga semua yg berwajah cantik, juga cantik akhlaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... mudah2an... semua wanita akan cntik akhlaknya :)

      Delete
  6. Salam nad/..err boleh kek kak intan panggei nad je..kui kui..tq datang terjah blog kak intan dan follow blog kak intan..huhu....
    * Nad- comel dan segak (cantik) la nad nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sis.. mmg pgil nad pon.. hikkk... thnx ye sb sudi singgah sini balik.. hehe :)

      Delete
  7. Behnya dapat jln bersama kwn2..hehehw

    ReplyDelete
  8. sekali dua kali tengok nad cam anak patung..huhu
    kalo masuk contest wanita melayu terakhir konpem menang..mkn nasi minyak nanti jgn lupa ajak geng blogger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali ke3 tgk nad mcm biasa2 je.. haha.. klau nad kawen nnti cnfirm nad jemput semua.. tapi.. lmbat lg la.. haha

      Delete
  9. wah. cuti sekolah ni memang banyak kawin. makanya makin bnyk makan nasi minyak. makanya berat juga naik. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... taw xpe ! dahla tgh dlm proses nk diet.. hikk

      Delete
  10. wah make up artist tuu...cantik2...balas kunjungan awak ;)

    ReplyDelete