Tabung

20 December 2012

Cik Andam Comel Part 1

Assalamualaikum
Nad yakin korang tengok tajuk pon dah nyampah kan.. hahahaha... oke la.. kalau diri sendiri tak puji sape lagi yang sudi nak puji kan ?? *ayatmintakpuji .. So nad nak cite sikit pasal pengalaman mekap nad minggu lopas.. ngeh2.. almaklum laaa i kann make up artist kennn (sambil angkat kening) haha.. okeh tak lawak.. walau pon tak lawak bagi korang tapi diri ini dah sengih sesorang membayangkan betapa korang nyampahnya dengan diri ini.. heh .. Baiklah.. minggu lepas mekap hari sabtu sorang jek nad mekap.. iaitu adik kepada kawan baik nad nie.. adik nie request tak nak cukur kening.. tak nak pakai bulu mata dan mekap natural.. erk.. tak nak cukur kening ok boleh terima tapi tak pakai bulu mata tu nad agak sedih.. hee.. then nad pujuk la dia.. nad cakap takpe la dik akak bagi adik pakai bulu mata natural je.. terasa macam tak pakai bulu mata... muahaha.. dan dia pon setuju... jadi mekap hari sabtu nad pon berjalan dengan lancar..

Dan sepatutnya hari ahad tu nad takde job tapi tetiba malam tu adik nad balik keja jek terus dia cakap ..

Aty Tomei : Kakcik (nad la) esok ada mekap ker tak ??
Nad lagi Comei : hm... (pikir) takde kot.. (nad pun tataw kenapa nad pikir sebab nad memang tahu takde)
Aty Tomei : Okeh la macam tu kak bedah suruh hang p mekap kat Cherok tok kun
Nad lagi Comei : Hahhh ... esok ker? pukul berapa ?
Aty Tomei : Customer tu nak hang sampai pukul 9 pagi
Nad lagi Comei : Alaaa aku tak ingat jalan kat situ la.. kalau hang ikut takpela.. *hancur impian nak bangun lewat.. sobs :(
Aty Tomei : Okeh takpa aku ikut la hang esok sebab aku kan keja pukui 11 so sempat laa..

Jadi bangun la nad pagi iteww.. rasa cam malas pon ade la kan.. yola tiap hari nad bangun awai g keja opis.. hari minggu jelaa nak bangun lewat pon kan.. tapi.. ade mekap pulak.. jadi kesimpulannnya setiap hari nad akan bangun awal dan takde hari yang nad bangun lewat untuk bulan musim kenduri tapi bila pikir untung terus rasa berbaloi la jugak ken.. muahahhaha.. *Cakap tak serupa bikin la der .. dan kalau korang tak tahu  kak bedah iteww adalah bos/tauke/owner kepada Butik Pengantin Jalinan Kasih.. sapo la yang tak kenal Jalinan Kasih kan.. dekat penang nie sume taw pasal butik nie.. Jalinan kasih punya cawangan ada 5 buah di seluruh pulau pinang.. ko hade? okeh sambung lek.. nak dijadikan ceritaa dorang tak bagi lagi dekat nad alamat dan no fon customer nie.. so anak kak bedah suruh nad pergi dulu dekat kawasan tu.. nad adik dengan kawan lagik sorang pon pergi la sanaa tunggu dekat stesyen minyak BHP dari pukul 8 sampai pukul 10 baru laaaaaaa dorang call bagi alamat.. bayangkan betapa buang masa nya nad disitu.. kalau nad tidur pon dah bangun okeh.. agak bebal di situ tapi oleh kerana nad ini penyabar orangnya makaaa nad relax jela.. so nasib baik la rumah customer nie berdekatan je dengan tempat nad tunggu tu.. hee


So ini laaa customer iteww.. hee.. customer nie pon Req tak nak cukur kening.. so nad pon akur la.. nad ikut jek kehendak customer kan.. sebab tu sebelum mula mekap nad akan tanya dulu apa yang nak buat dan apa yang nak.. kepuasan customer adalah kepuasan nad jugak yek.. hee.. lepas jek habis mekap customer nie terus balik rumah dan Zzzzzzzzzz .. =)

p/s : Nad pon tak pasti apa kaitan tajuk entry nie dengan cerita di atas .. ngeee apapon nantikan je part 2 ya.

19 comments:

  1. Comel la sentuhan tangan dia.. Pandai dia make up.. Huhu

    ReplyDelete
  2. sibuk sunggu mek nad ni.
    heheh.
    takpe nak panggil mek nad?

    bagus, cari rezeki.
    selalu bangun awal macam tu.

    eh, kalo cukur kening, kening tumbuh balik tak?.

    selalunya, berapa dapat untuk make up satu orang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe pgil je mek nad pon xpe jnji mkna die baik2.. hee.. kalau cukur tu mmg tumbuh balik laa..xkn la xnaik lek.. haha.. harga nad amik slalu ikut area la.. :)

      Delete
  3. nadddddddddd, stress nadia tengok nad! :)
    heyyyy kenapa awak ni comelll sangatttttt. dengki tau!
    seriusss, ikhlas dari hati nadia. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nama sama.. hehe.. tenkiuuuuuu awak pon cantikkk :)

      Delete
  4. wahhh jelesnyaaa tgok org pandai bermekup ni... nanti nak kahwin, boleh la tempah kt sis.. awwww.. suka suka, sgt cantik!

    ReplyDelete
  5. nanti nak suruh awak make up kan saya la..hhehehe

    ReplyDelete
  6. Hihi bangun awal rejeki masyukkkk :-). Mmg kellesss nad mekap tau. Santikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. thnx shuhada.. tula mama nad pon ckp cmtu.. bgun awl bru ade rezeki tp tulaa diri naie slalu rsa x ckup rehat.. haha

      Delete
  7. Hihi bangun awal rejeki masyukkkk :-). Mmg kellesss nad mekap tau. Santikkk

    ReplyDelete
  8. http://jakiegiftshop.blogspot.com/

    some cute hairband here :D come and see

    ReplyDelete
  9. salam..cantik Nad makeup, sure ramai yang nak kan nad makeup mereka serupa muka nad kan!!!comeiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam hanny... awk pon cantik sangat laaa dear =)

      Delete