Tabung

15 January 2013

Gaya Make Up BerSanding 2013

Assalammualaikum
Nad yakin bagi yang bakal berkahwin tak lama lagi musim kenduri bakal tiba so sekarang mesti korang tengah kalut kan.. Apepon jangan terburu-buru ya sebab perkahwinan nie sekali sekali seumur hidup.. mudah2 an.. Dan setiap apa yang kita plan selalunya akan ada jugak spoil di mana2.,.cewahh.. nie pengalaman nad dari customer nad ya.. kebanyakan yang nad mekap tu mesti dorang akan runsing dengan masalah yang macam2 sangat..  lagi satu yang selalu terjadi pulak lupa letak barang dekat mana.. kann ? korang yang dah kawen mesti tahu kan.. henpon letak bawah bantal tapi carik bawah katil.. beg letak dalam almari tapi carik belakang pintu.. kikiki.. nad pon selalu je nampak sume nie.. sabo jelaaa so bagi korang yang akan berkahwin tu ambil la sorang assistant untuk tolong pegang n jaga barang korang ^^

Berbalik kepada tajuk utama.. cewahh.. skema gila.. kakaka.. *mukaserius kali nie nad nak kongsikan sedikit gambar dari hasil mekap nad ya.. untuk tatapan korang yang bakal berkahwin.. cewahh.. nie gambar mekap yang sesuai untuk majlis hari persandingan korang ya ^^


Ini mekap untuk hari persandingan.. nice kan.. haha.. puji hasil mekap diri sendiri.. yola kalau nad tak puji sapela yang nak puji.. lagi satu gambar nie snap pakai henpon je tau.. kalau korang tak caya sudah.. kikiki
 

Nie pulak muka sebelum dan selepas... berbeza tak korang ? kihkihkih


Yang nie customer nad jugak.. anak mami tau.. nad takde gambar dari pandangan depan sebab dah hilang.. sobs .. *lapairmata


Nad suka mekap dia sebab muka dia macam juliana evans real2.. kikiki



Mekap yang tak tebal tapi still menarik.. bahagian yang penting dalam mekap semestinya Mata dan Bibir..


Yang nie mekap tanpa dicukur/dicabut atau alter keningnya tapi still nice jugak kan..


sekarang nie ramai yang tak gemar mekap tebal.. dah macam muka orang lain kan.. so sangat pelik okeh..


Selain mata dan bibir.. Kening pon penting tau.. blusher jangan terlalu menonjol.. biar nampak light2 je.. hihi


Perbezaan dekat wajah kita akan nampak lebih ketara bila pakai lens.. ce tengok mata sebelum dan selepas..


Make up mata bila pejam.. hihihi


Gebuu tak i uolsss... kekeke...


Shading di hidung untuk memancungkan hidung tu penting ya.. tapi !! jangan sampai terlalu terang sampai nampak hidung tu macam berbelang.. sangat tak cantik oke ^^

Oleh sebab warna 2013 adalah warna yang lembut maka warna mekap seperti ini akan kerap nad gunakan selepas ini.. sangat ohsem !


Tahun 2013 akan banyak kurangkan penggunaan warna hitam kat bawah mata.. so jimat celak cek.. pakai eyeshadow je sume.. hihi


Tapi bagi mereka yang bermata sepet.. penggunaan warna gelap penting tau.. barulaa bulat mata memandang.. kihkihkih


So takat nie je entry mekap sanding tahun 2013 ya.. haha.. nantikan gambar mekap terbaru dari nad selepas nie.. bermula hujung bulan 1 nie sampai hujung bulan 3 nad sangat sibuk.. lepas tu free kejap bulan 4 dan sambung bz bulan 5 sampai 6.. hihihi.. macam tula rutin harian nad.. so bagi korang yang nak mekap nanti pastikan korang pilih yang terbaik mak andam oke.. jangan muka cantik2 tapi lepas mekap jadi pelik.. kihkih.. survey dari awal.. sebelum mekap selawat dulu.. kalau muka selalu berpeluh cuci dengan air sejuk dulu sebelum mekap.. kalau kulit muka kering spray air mawar dlu sebelum mekap..  dan bagi yang dah ambil nad sebagai cik andam korang kita jumpa nanti ya.. kalau nad tengah mekap nanti diam2 je na.. lepas dah siap mekap baru complain kalau ada apa2 yang rasa tak kena.. bagi yang masih tercari2 MUA korang boleh tengok page nad di fesbuk di Syarifah Nadia Al Jufry Freelance Make Up Artist .. ok bai uolss !

9 comments:

  1. waahahhahaa...
    nasib nad lew dpt customer mcm nur nnt :P
    jgn marah yeee blueakkksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa.. xmarah aih... customer always right,,cewahh.. hihihi

      Delete
  2. wahhh memang berubah wajah seseorg tu bila dah mekup.. pndainyaaa sis mekup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... nie la minat yg sis ada... suka bg org cantik :)

      Delete
  3. 10 feb t make up kn saya tunang blh?

    ReplyDelete
  4. Melaka amik x ?? Plish plish !!

    ReplyDelete