Tabung

8 January 2013

Batu Kurau Part 2

Assalammualaikum
Kalau sebelum nie nad dah ceritakan pasal Batu Kurau part 1 kali nie sambungan nya eh.. bukan apa semalam tu tak larat nk taip dah.. kikiki.. maap ye korang.. ok bersambung kepada cerita semut tu.. memang banyak sangat semut tu.. dan alhamdulilah lepas kena semburan ridsect special dari cik farah semut dan kekawan semut tu semuanya mati.. malam tu kami tidur dengan amannnya.. Alhamdulilah takde lagi benda pelik eh walau duduk dalam hutan.. Keesokan harinya.. Kami semua kena bangun awal dan siapkan makan pagi untuk semua orang..



Dann ini adalah apa yang kami semua makan pagi tu.. makan pagi kami telah dimasak oleh puan miaa ayuni,cik farah,linda, dan nani..  masa dorang tengah masak nie kan nad dengan azie takde.. sebab kami takde mood nak masak pagi2.. kakaka.. makan pagi pagi ada pulak mood eh.. Tapi bila tengok dorang bz dok masak pong pang bagai rasa bersalah la pulak kan...



Tadaaaaaaa ... ini air teh nad yang buat... buat air teh pon bangga siot.. kakaka... sori na.. Oleh sebab rasa bersalah tengok dorang cam bz jek memasak so nad dengan baik hatinya buat la air teh o.. Dan siapa sangka.. laku kot air teh nad buat nie... mula2 kan buat 2 jag je.. lepas tu ramai yang puji sedap.. habis pon cepat je.. Nad dengan mulia hatinya bangun buat lagi 2 jag.. konon terharu la dorang puji air nad buat sodap... tapi bila pikir balik entah2 dorang saja puji sebab nak nad buat lagi kan... cis !


Nie la adik emi.. yang family die ada bisnes ayam tu.. pagi jek terus dia g dekat set karok.. semalam dorang karok sampai kul berapa pagi agaknya.. hari nie pagi2 pon dorang sambung lagi karok2.. isk2..


So aktiviti karok pon bermula.. dimulakan dengan nad dan azie.. lepas je buat air teh tu.. terus berdesup kami lesap ke karok.. dimulai dengan lagu dangdut ya oleh kami berdua.. kakaka.. nyanyi la kami berdua takde arah.. sampai orang tengah tido pon bangun.. lepas sejam jek tempat kami telah dikepung oleh dak2 nie so kami terpaksa undur diri bagi peluang dekat orang lain la nyanyi kan.. gambar kami berdua takde.. muka bangun pagi kan.. sangat la cantik nak tunjuk kat korang pon.. kihkihkih



Lepas je makan.. berkemas apa yang patut.. mandi dan bersiap kami pon terus la check out.. dan destinasi kami seterusnya adalah ke Air terjun Sempeneh.. jarak perjalanan adalah dalam 15 min..


Nie puan Mia ayuni.. masa nie dia tak tahu lagi yang dia pregnant dah 6 minggu.. nasib la kami tak join aktiviti lasak yang ada.. tengokk ayu dah chubby time nie.. haha..

Inilah dia muka orang yang handle duit.. muka orang yang masak dan uruskan semuanya.. cantik kan =)


Yayyy ! akhirnya sampai pon... dah ketaq kaki nak mandi dah nie. kakakaka ..


Masa sampai je kan kami semua tertarik dekat batu yang disusun tu.. tiap batu kecil akan disusun atas batu besar,, time nie kan rasa seram la jugok.. tapi dok pikir kaki nie dah ketaq2 nak mandi kan so perasaan takut dihapuskan dengan serta merta. hahaha


Tapi kan airnya agak laju.. oleh sebab antara kami ber enam takde yang pandai berenang maka tempat mandi kami hanya di air yang cetek.. hehe


Nie semua antara makanan yang dorang masak untuk santapan we olss.. heh.. lepas mandi sejuk2 harusla lapar kan.. Tapi ada sardin.. nad tak makan sardin.. sobs.. nasib ade kuah lain..


Masa makan time nie kan sunyi sepi jek.. kakaka... nampak sangat semua kelaparan tahap gaban.. abang bob kt hujung sekali tu siap tambah k.. cayalah...


Tudiaaaa hero penang na... kihkihkih


Saye takde time nie.. kuikui


Sume gambar nie bukan nad yang snap eh.. hahaha.. maap yek takde gambar nad.. sebab ? sebab basah la kan.. baju kalau dah kena air mesti lekat2 kan.. kalau dah lekat2 mesti seksi kan.. i kan alim.. kekekek


Inilah dua orang perempuan cantik yang ambil kesemua gambar time mandi manda.. gambar yang tak penting pon dorang snap.. cis.. penuh kamera i tau.. penat nak delete.. kakaka... apepon memang enjoy sangat walaupun kami sume berkampung di dalam hutan.. walau kami bermandi manda di air yang cetek ini.. dan apa yang penting hubungan kami sume makin rapat lepas join team building nie.. dengar cite lepas nie nak ke pangkor pulak.. nad kan tak kisah kemana pon asalkan ada pantai.. ada pantai yang cantik.. nad suka suasana pantai lebih dari suasana hutan.. heee .. Tapi sekarang nie kan musim banjir,ribut jadi ramai yang takut nak ke pantai.. So kepada semua.. Jangan berumah di tepi pantai kalau takutkan ombak.. cewahhh... okbai =)

11 comments:

  1. Replies
    1. yelaa... dah ramai2 kan.. mcm2 prangai ade.. hee

      Delete
    2. hehehehe... jeles lak xdpt ikot

      Delete
  2. seronoknya... dh lama AmiRini xgi mandi kat sungai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... best sangat tau.. nanti amrini plan la g mandi manda dgn kekwn tmpt keja pulak :)

      Delete
  3. bestnyaaa beriadah macam ni sis.. ya Allah, teringin ena nak buat macam ni bersama kawan2 seperjuangan... huuuuuu btw, sedapnyaa tgok bihun goreng tu.. awwwwccchhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bihun gorang tu dorang yang masak.. nad buat air je.. hikhik.. ena plan la buat dhn kwn2.. cari 1 date yg public holiday ke.. hee

      Delete
  4. Haiiii bestnya berkelah. Dah lama gila kot fie tak pergi berkelah rasanya last dua tahun lepas dengan member uni. Sobss

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik.. lama tu fie x pegi berkelah.. nanti pegi la yek...

      Delete
  5. tak sabar nak ke air terjun ledang sekali lagi.. sedap kot mandi air terjun

    ReplyDelete
    Replies
    1. best ke air terjun ledang.. xpnh lg pegi sana.. hee

      Delete