Tabung

21 October 2012

10 blogger Terbaik

Haaaaa Hari nie nad nak bercerita mengenai 10 blogger terbaik dalam diri nad... bukan dalam carta orang lain atau carta sesiapa.. tapi carta nie nad yang cipta sendiri berdasarkan blog yang menemani hari-hari nad sepanjang nad hidup kat dunia nie... Nad pulak seorang yang suka membaca.. dan setiap hari di opis nad akan luangkan masa terluang nad untuk ronda blog dorang neh,. hehe... bukan nad baca sorang jek lepas tu nad akan sebarkan dekat rakan-rakan opis nad yang memang sah-sah suka baca blog orang lain jugak... lepas tu nad akan sebarkan dekat family nad..tula rutin harian nad.. hehe..Ok berbaik pada 10 blog terbaik kesukaan nad.. jum tengok list nad eh...

1. Yasmin J Hunwick -Blog Airmata- Blog yang mampu buat nad menangis

Pemilik Blog nie ialah Adik Yasmin J Hunwick yang telah meninggal dunia pada 03 jun yang lalu.. manis orangnya.. nad mula tahu pasal blog nie selepas raya baru-baru nie.. dah habis blog nie nad khatam.. dan serius blog nie memang mampu buat hati nad yang rapuh nie tersentuh,,blog nie kini disambung oleh ibu kesayangan adik yasmin sendiri.. Luahan seorang ibu yang merindui anak yang disayangi.. Nad sentiasa doakan agar arwah yasmin akan ditempatkan di syurganya.. dan bagi yang belum tahu.. ada 1 page yang telah dibuat oleh seorang yang tak mahu dikenali di fesbuk.. bagi yang belum like bole klik di sini.. nad dah klik like :P
Page Adik Yasmin J Hunwick

2. Blog Aku Bukan Blog Bapak Kau-Blog yang berjaya buat nad dan kawan nad gelak guling-guling-
Seorang pelajar di ukm.. cerita die nie suma dia lukis jek.. tiap benda yang dia cakap tu memang kenyataan terjadi zaman sekarang nie.. nad rasa sangat terhibur dengan blog nie.. antara  entry kegemaran nad ialah 'tips pikat hati makwe' siyes sumpah lawak giler... nad gelak dekat opis nad nie sampai meleleh air mata nad.. abis blog die nad dah khatam.. boleh dikatakan satu opis nad dok baca blog dia nie..nad dah sebarkan dekat dorang... adela dalam 6 orang dak opis nad dok tengah dalam proses khatam blog tapit nie.. nad rasa tapit nie memang ada idea n bakat terpendam dalam lawak-lawak nie.. siyes nad sukaaaaa gila blog nie! tak sabo tunggu die hupdate.. hehe

3. Beautiful Nara -Blog Gosip Artis Paling Best-
Blog abang nara yang bestnya tiap-tiap hari dia update pasal gosip-gosip artis dan setiap entry kat komen mak aii punya la banyak.. nad tiap hari isnin-sabtu nad akan tengok blog nie.. nad suka baca komen kt blog nie.. kekadang boleh gelak sesorang baca apa yang orang dok komen tak kurang ada yang dok mengumpat retis nie sume.. tiap pagi sambil dok makan bekpes sambil tula nad dok tengok gosip terkini dari abang nara.. hehe.. Nad pon komen jugak la kekadang nad guna nickname apa tu rahsiaaaa la noh.. hahaha...  abg nara nie kekadang lambat jugak update sesuatu cerita tu cuma apa yang buat blog nie best ialah pengunjung blog nie dan komen-komen merekaaaa semua..

4. Irine Nadia Marcello -Blog Paling Romantik Yang Buat Daku Jeles- Ngeh2
 Tula gambar puan irene dan suami beliau.. sama padan kan.. secocok sangat.. nad suka sangat tengok blog Irene nie.. dorang baru je berkahwin.. lepas tu irene adela cerita serba sedikit pasal pengalaman berkahwin dia.. so bagi anda yang bakal berkahwin atau baru berkahwin atau teringin nak kawen memang patut lawat blog irene nie sebab best sangat.. irene nie punya followers pun 26798 buat masa sekarang la.. haisssh.. bila laaa nak dapat followers cam gitu.. sabo2.. nad baru 3 bulan kot berblog nie.. ngeh2.. nad paling suka entry masa irene dapat bungaaa.. sosweet !!!

5. Princess Bonda -Blogger Pertama Yang Follow Nad disini-
Pemilik blog nie nama nya Chieda masih single dan cute orangnya.. hehe.. dia la blogger pertama yang follow nad.. time tu nad rasa hepi kot.. yolaa tetiba ada yang sudi nk follow diri ini.. sob sob.. okk blog chieda nie ada banyak tips dalam percintaan dan juga tips dalam kehidupan harian kita so tak rugi tengok.. Bagi yang nak mengorat silakan. singleeeee tu... ops.. jangan marah naaa chieda..

6. Miss Volvo - Blogger yang suka Makan-Makan-
Sebenarnya nad pun tak berapa pasti pasal miss volvo nie cuma apa yang nad tengok dari blog miss volvo nie dia seorang yang suka tengok wayang,cerita pasal nuffnang dan makan-makan.. sume tempat terbaru,filem terbaru yang best-best akan miss volvo update kan so tak payah la kita nak google filem mana yang best lepas nie atau tempat makan yang best.. kita tengok je blog miss volvo nie... kannn... lepas je tengok blog miss volvo terus terasa nak g makan dekat station one.. lama tak makan kat sana.. lol :P

7. Fatin Liyana  -Blog Paling Santai Dan saya Sukaaaaa-
Sape tak kenal fatin liyana nie tipu la kan.. ramai sangat dah followers beliau nie .. Saat nie ada 46093 followers beliau.. buat masa nie blog beliau la paling terbanyak followers yang nad pernah jumpa dan nad salah seorang followers beliau.. Seorang doctor yang sukakan hidup yang biasa.. nad suka sangat baca blog fatin nie.. hari-hari nad ronda blog beliau tengok kalau ada entry yang terbaru.. Oleh sebab kerjaya maybe sebab tu la dia jarang update sangat,maybe dalam 3,4 hari kekadang tu.. sekarang nie ada 100 orang tengah godek-godek blog fatin nie dan blog nad tak kurang hebatnya ada 1 orang je dok godek.. Muahahaha. Jauh beza cek oi... 100 dan 1.. mana lagi 99 orang... sobss.. ngeh2.. Tapi kekadang nad ambil fatin nie jadi inspirasi nad terutama dalan berfesyen muslimah nie.. nad suka semua pakaian beliau,sopan,longgar,dan menutup aurat,, i loikeee ok.. Entry terbaru fatin bertajuk 'Geli' .. Nad tengah tunggu beliau hupdate je neh.. ngeh2

8.  Kasih Aleeya & Kasih Amaani -Blog Kisah Ibu dan Anakknya yang Comel-

Blog nie punnn nad sukaaa sangat.. sebab? sebabnya blog nie pasal kehidupan seorang ibu dengan dua orang puteri yang comel tomei sesangat.. anak bongsu tu nama ani.. sangat la bambam dan nakal.. suka baca cerita tentang celoteh si ani nie.. nanti korang singgah tengok.. siyes blog nie best sangat... Tuan punya blog pun cantik sangat... walau ada dua orang anak tetap maintain cute.. nanti nak try mintak tips laa sebab badan still cantik walau dah anak dua orang.. bukan senang taw.. ngeh2

9. Love Bunga Querida -Blog Pasal Mekap/Tudung-
Love Bunga Querida nie pon sama macam nad part time buat kerja mekap-mekap orang kahwin nie cuma bezanya dia di sekitar KL dan nad pulak di utara nun jauh di sana..cik bunga nie sangat la cantik  dan bagi yang berniat nak mengorat sila batalkan niat anda sebab dia sudahh berpunya yek..... hehe.. nad jugakkkkkk takde  *promotdirisendiri* cik bunga juga slalu buat toturial cara memakai pelbagai jenis tudung..

10. Nadia AlJufry -Blogger Paling Cantik/Best Tahun 2013- Muahahahahhahahahaha(silakutuk)
Pemilik blog nie sangat comel dan manis orangnya.. blog nie juga menceritakan tentang kisah hidup seorang cik andam,juga ada gambar orang kahwin tu pon bila dia ade job jela.. bila takde job die masih macam biasa bekerja di office courier dan balik kerja je main game.. Tuan punya blog nie tak sombong,peramah,sopan santun,berbudi bahasa dan hormat orang tua *silamuntah* Hehe.. Pemilik blog ini juga bercita-cita tinggi apabila beliau dalam misi mencari followers ke 2000.. hadoiii.. siapakah insan bertuah itu agknye.. Kalau sape rasa nyampah dengan blog ke 10 nie.. nad cuma nak cakap .. tak kisahhhh ponnnn :P hahaha. oleh sebab tak pernah ada yang listkn blog nad nie... jadi nad sendiri list kan.. bole macam tu ? kihkih

-SnSm-


23 comments:

  1. yg no 10 tu angkat bakul angkat sendiri

    ReplyDelete
  2. keh3. termasuk jugak ke. tenkiu ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh encikk tapit.. saya peminat blog anda... hihihi.. slalu2 la update eh.. hehe

      Delete
  3. hak no 10 pling terbaik... no 4, 7 & 8 mmg folo la... termasuk no 10... suka baca kisah2 mereka... terbaik la.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. thnx jen2... blog jen2 pon best sngt,,dpt bnyk info pasal makan2 :)

      Delete
  4. wohooo cik nadd.. macehhh maluunyeee...
    erk ni promote blog ke diri ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah..promote dua2 la... kot la dpt jodoh pasni... leh amik mekap kt nad.. hehe

      Delete
  5. heyyyyyy cik nad masuk bakul angkat sendiri :P jutaan terima kasih ye cik nad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tulaaa xde owg puji so nad puji la diri nad sndiri..hikhikk.. sama2 :)

      Delete
  6. Replies
    1. hahaha.. nanti nad buat yang part 2 nad letak alkisah yg ke 100 yek.. hahaha

      Delete
  7. ada 1 ag... try tengok yazidtorpedo.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah tgk... nice blog.. nanti boleh ajar saya pulak psal flash2 tu sume.. hikkk

      Delete
  8. salam..dah follow..actually prnah tgk kat fb dulu...xsgka blogwalking trjumpa ..nice blog.. :)

    ReplyDelete
  9. Salam Nadia, ini ibu arwah Yasmin. TQ Aunty ucapkan, aunty dan lama nak komen, tapi baru kesempatan.. maaf.. BTW, nice blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. eh aunty terima kasih sebab sudi singgah sini.. terharu pulak rasa.. :) .. apepon aunty mmg tabah orgnya.. thnx aunty..

      Delete
  10. pemilik blog pun tercalon jugak ke..huhu
    pasni untuk entri review blogger cantik part 2 nak letak la nad sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh nak letak nad sekali ke.. yay... tima kasih eh... hehe

      Delete
  11. nad cantik..mmg tip top la yg ke sepoloh tu..hehe
    lepas ni sy pula msuk ranking..lalala

    http://rzillah.blogspot.com

    ReplyDelete