Tabung

23 September 2012

Pantang Ketika Mekap

Assalammualaikum semuaaaaaaaa.. yehaaaa... dah penghujung bulan 9 nampaknya kita dan tak lama lagi musim orang kahwin akan bermulaaa.. musim perut kenyang dengan nasi kenduri dan mungkin jugak musim berat badan naik ataupun musim nak melaram bagi sesetengah orang.. iyelaaa kan sekarang nie pengapit/keluarga/kawan-kawan pon tak kurang hebatnya siap dengan baju2 baru bagai.. hahaha.. termasukk la diriku ini... alhamdulilah buat masa nie rezeki tempahan mekap nad amat memuaskan.. sehari nad akan ambil dalam 2,3 orang sahaja tu pon kalau jarak masa jauh-jauh dan area semua dekat-dekat.. so kalau semuanya masa yang sama jadi nad tak akan ambil booking tu.. macam sapa cepat dia dapat.. hahahaha (bajet hotttt) ok.. oleh ituu sekarang nad nak kongsikan sedikit pantang larang atau benda yang nad tak suka ketika nad tengah mekap-mekap.. aiyakkkk... so bagi anda yang bakal menggunakan khidmat saya maybe anda patut baca.. sebab kalau depan orang saya okk je sume.. apepon OKKK :p

:::::::::Pantang Larang Cik Nad:::::::::::

1. Nad tak suka bila nad tengah make up tetibe orang yang ada kat sekeliling cakap eh kenapa lipstik die pucat,kenapa warna mata dia macam tu.. oleh yang demikian.. hatikuu yang sedia sensitip nie akan tergurisss.. aiyakkk.. make up pon tak siap lagi.. baru mula dah orang lain nak cakap macam-macam.. nak tengok bole tapi sila diam.. nak tegur bole tapi tunggu selesai mekap.. sekian :P

2.Haaaa nad akan rimas kalau nad tengah mekap tu ramai ler pulak nak lalu lalang.. kejap langgar nad,kejap beg mekap nad,kejap langgar pengantin.. aduhh.. kalau tersentuh takpe.. nie 2,3 kali terlanggar diriku ini.. apepon senyummmm :)

3.Nad jugaaa akan tekanan kalau tengah best-best mekap tiba-tiba akan ada saudara mara pengantin panggil pengantin tu suruh cari barang ker,buat apa-apa kerja ker.. aduhaiii tak ada time lain ker nak buat kerja pon.. at least tunggu la mekap dah siap kan...

4.Masa tu penting jadi sila tepati masa anda.. tak salah kan... kalau masa anda terluang banyak.. masa nad pulak adalah bernilai sekali.. kalau janji nak mekap bermula pukul 10.. maka 9.45 nad akan sampai.. jadi.. nad berharap sangat customer nad beri kerjasama.. ada sekali tu cakap pukul 10 tapi sampai pukul 11 lebih baru mula mekap.. bayangkan kalau hari yang sama tu tetiba nad ada mekap orang lain dalam pukul 12 tu.. tak ker masalah bagi nad? syukur la time tu nad free..so nak tunggu kejap bukan masalah bagi nad..

5.PAYMENT... yeeee.. penting nie.. sesudah selesai kerja nad.. sila la buat payment anda.. sebab nad nie pemalu orangnya.. nak meminta-minta nie sangat la diri ini tak suka.. dah siap kerja.. anda pon dah puas hati so teruss la buat payment.. sediakan siap-siap duit ye.. nad faham anda busy tapi nad pon perlukan upah kerja nad kan.. SAY NO TO BANK IN... dah banyak orang nad jumpa.. dorang tak ada duit kecik nak bayar..omaigod... cakap nak bank in.. tapi lepas seminggu baru bank in.. diriku ini hanya mampu PASRAH..

Kalau tadi senarai benda yang nad tak sukaa tapi sekarang nad nak senaraikan perkara yang nad suka pulak..hahaha.. mana la tahu ada yang sudi nak ikut... :P
                                ---------------------Make up Nikah--------------------------

:::::::Perkara Cik Nad Sukeee::::::::

1. Nad sangat suka kalau pengantin tu murah dengan senyuman...dan family pengantin tu pon sama....nad tak pinta untuk dilayan bagaikan puteri cuma.. sila murah dengan senyuman.. yelaa nad kan tetamu yang datang ke rumah anda.. sekayaa mana pon anda,sebesar mana pun rumah kalau tak senyum nad akan jadi kekok..kesiannn nad...uwaaaa

2.Nad tak kisah kalau orang nak tengok nad mekap dan nak belajar..silakannnn

3.Nad juga suka kalau pengantin tu dah bersiap sedia nak mekap bila nad sampai dan dah siap pakai contact lens bagi yang nak pakai..

4.Sila sediakan satu kerusi yang selesa dan boleh disandar juga sebiji bantal kecil.. kerusi tu untuk anda duduk sebab nad akan sakit pinggang kalau anda duduk bawah atau atas katil yang rendah.. posisi duduk anda perlu lah tinggi untuk keselesaan anda dan juga nad..

5.sila JUJUR itu yang nad suka.. kalau ada yang anda nak tambah apa-apa atau ada yang anda nak nad buat sila beritahu.. nad dengan lapang hati akan terima jika perkara itu ada logiknya..

So bagi anda semuaaaa... selamat mencuba.. dan bagi yang akan gunakan khidmat nad sila sms nad alamat rumah anda.. dan bagi yang bakal berkahwin mungkin u all boleh survey dekat my page sila klik di sini Syarifah Nadia Al jUfry Freelance Make Up Artist


-Syarifah Nadia Syed Mohsin-SnSm-

9 comments:

  1. hi cik nad

    http://tweet2theweld.blogspot.com/2012/09/follower-ke-209.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. misss volvo thnx sb wat entry pasal kte follower ke209.. terharuu la... sygg awakk taw! :P kte dh komen pon...

      Delete
  2. hai nad lm x singgah sbb br settle mjlis kawen..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. zatie baru wedding ker.. selamat pngntin baru eh :)

      Delete
  3. Hai ciknad, header yang pakai baju color pink tu paling kiri muka macam wawa zainal. Cantikkkk. Serius kalau ciknad dekat2 nak je tempah untuk tunang nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa..nad pon x fhm npe ramai ckp nad cam wawa zainal.. rasanya nad lahir dulu.. so die la ikut nad kot.. hahaha :)-joke-

      Delete
  4. semoga cakap make up artis terkenal.. :d

    ReplyDelete