Tabung

25 November 2012

Musim Kenduri Tiba lagi ♥

Assalammualaikum.. di malam yang indah ini nad terasa nak update pasal mekap nad minggu lepas.. minggu lepas nad mekap 3 orang untuk hari sabtu dan dua orang untuk hari ahad.. dan malangnya hanya gambar hari ahad je ada sebab gambar hari sabtu sangat la tak cantik dan gelap.. dah edit bagi cerah pon tak cantik so terasa agak sedih di situ.. dah la tak tahu apa fesbuk dorang.. kalau tak boleh la cilok sekeping dua khen.. ngeh2.. Almaklumlah nad guna kamera biasa je so bila mekap kat tempat yang lighting tak ok.. so tak ok la jadinya.. gambar jadi gelappp.. uwaaaaa.. Hari sabtu nad mekap dekat butik Jalinan Kasih Eksklusif di prai.. nad mekap customer dorang tiga orang oleh sebab butik tu kekurangan tenaga mekap.. sebab hari tu mekap dekat butik tu ada dalam 8 orang camtu la.. Penatt oii... balik je rumah terus Zzzzzzz... penat pastu rasa sakit pinggang.. almaklum la lama tak mekap serentak ramai camtu.. paling ramai sehari nad pernah mekap 7 orang.. So korang bayangknn.,bermula dari selepas subuh sehingga pukul 2...
Tapi Alhamdulilah... hari ahad gambar tak mengecewakan sebab butik pengantin Jalinan kasih Seberang Jaya sangat cerahh dengan cahaya dan tidak tertutup.. cewah... so nie adalah sedikit gambar dari customer nad eh... nie sebelumm..... dan korang nak tengok tak selepas.... nak tak ??????
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
jeng jeng jeng
^
^
^
^
^
^
macam la hot sangat khen sampai korang kena scroll
muahahahaha
Dan inilah hasilnya... nie mekap tunang je.. gaya rambut adalah permintaan adik nie sendiri.. adik? hah lupa nak cakap adik nie berusia 18 tahun... dan dah jadi tunangan orang.. awal jodoh kau dikk.. ngeh2.. nanti nak kawen ambik akak mekap lagi ye... tapi yang best nya... Makcik adik nie asyik ajak nad bergambar dan asyik dok snap-snap gambar nad... dia cakap berkenan dekat nad.. *malutucen .. ngeh ngeh..
Makcik : Comel nya orang yang mekap nie,pandai,muda lagi dah pandai mekap
Nad      : Biasa aja makcik *sambilsenyum
Makcik : Dah berpunya ke belum ? (Sambil dok snap2 pic nad)
Nad      : Single lagi makcik (dengan rendah hatinya jawab) Sobs
Makcik : Meh makcik tolong carikan... (Sambil snap pic dengan nad)
Nad      : Heheh tak pela makcik,,eh sape yang bertunang nie saya ke anak sedara makcik?gambar saya yang banyak nie... *Sambilgelak
So korang nilai sendiri.. ada tak perbezaan sebelum dan selepas... cantik tak nad mekap? ngeh2...
Comel kannn adik nie... lembut jee muka dia.. sejuk mata memandang.. :p
 Okehh dah habis bab adik tunang nie... lepas je siap mekap adik nie terus nad gerak ke rumah pengantin yang berdekatan tesco seberang jaya... nad siapkan kawan akak nad kawen.. kawan nad masa sekolah.. tenkiu liaa sebab rekemen akak awak kat nad... terharu okeh.. Akak nie mekap untuk majlis bertandang.. so seawal jam 11 pagi nad dah tercegat depan pintu rumah mereka.. heee... sesi mekap pon bermulaaa dengan jayanyaaa.. dan habis jam 12 lebih macam tu so nad cuma gunakan masa sejam je mekap akak neh.. cepat kan ?
Dan seperti biasa... ini adalah gambar sebelum.. keadaan mekap dalam rumah yang tanpa cahaya.. dan lampu pon oren.. agak sukarkan kerja nad.. tapi nad tetap lakukan yang terbaikk~
Dan ini yang selepas... hehe.. Alhamdulilah jugak berjalan lancar...dan akak nie sukeee jugak mekap nad... akak nie tema tradisional.. sebab tu ada cucuk sanggul.. dan mekap akak nie pon tanpa CUKUR KENING okeh.. harap maklum ya uolsss..
dan gambar nie je yang sempat nak snap pongg sebelum nad pon bergerak pulangg dengan 1 tujuan iaitu merehatkan diri ini yang kepenatan.. hehe....okla takat nie je entry nad eh... nak g tdooo..penat arinie photoshoot seharian... nantikan gambar terbaruuu nad yek! lol .. ngeee :P

SnSm♥

3 comments:

  1. Assalamualaikum,nad make up butik jalinan kasih seberang jaya ni berdekatan dgn ape butiknye?

    ReplyDelete