Tabung

12 June 2013

Mekap Tunang,Nikah,Sanding dan Bertandang

Assalammualaikum

Hah.. setelah sekian lama menghilangkan diri.. i backkk !! kihkih.. macam lah korang hadap sangat kan.. seperti yang semua serba maklum.. musim kenduri or musim cuti sekolah baru je berakhir.. maka diri ini baru lah free sikit tapi sikit je taw.. sebab minggu nie adalah minggu yang penting untuk ai... cewahh penting la sangat kan... nanti2 nad update pasal tu yeh.. sekarang nie nak update pasal mekap2.. sebenarnya nad banyak sangat mekap dari bulan 5 sampai 6.. ada sehari tu nad mekap sampai 5 orang.. tapi oleh kerana sangat lah rushing jadi ada sesetengah pengantin tu tak sempat nad nak bergambar.. sobs2.. sabo jelah.. jadi korang layanlah gambar yang nad nak hidangkan kt korang ye.. kihkihkih.. so marilah jamu mata korang mula dengan tunang,nikah sanding dan bertandang yek..



Okeh nie mekap tunang ye.. bakal pengantin nie namanya nane.. membe opis nad jugak.. dah nama 1 opis so confirm2 lah kan book nad mekap.. nane request mekap yang tak tebal tapi sweet comey macam korea.. hahhh.. jenuh jgk pikir camne nak mekap kan tapi nad mekap jugakla macam yang dia nak.. koreaaaa lah sangat... kuikuikui.. sabo jelah.. 


Minggu lepas nad ke tapah untuk mekap tunang sorang customer nie.. jauh jugak lah kampung dia kan.. memang jauh bebeno.. sejarah mekap paling jauh menang dekat customer nie.. kuikui.. kampung gajah nama kampung dia.. bertolak dari 8.30 malam nad sampai sana dalam pukul 11 malam.. nad gi sana dengan mama,adik dan boyfren adik nad yang diberi tugas sebagai driver nie.. haha.. baikknya customer nie dia sediakan homestay untuk nad dan family nad tidur malam tu.. so nad bertolak hari jumaat untuk mekap di hari sabtu.. sampai je homestay relax2 tukar baju memang terus tido lah.. penat  kalah orang yang drive.. kikiki.. esok tu nad mekap pukul 10.30 pagi tapi habis pukul 12 tengah hari.. sob2.. selalu mekap dalam sejam je.. kalau mekap pukul 10 lebih so dalam 11 lebih memang dah siap la kan..  tapi customer nie matanya manjaaaa sangat taw.. matanya sensitif dan tak boleh nak mekap langsung kalau tak memang berair lah.. takde sebab pon kua air mata.. leh jadi pelakon air mata nie kan.. So nad anggap sebagai cabaran untuk nad... cewahh cabaran konon.. hahaha.. nad tetap mekap matanya bagi cantik2.. ahhh tak kira ... so tepat pukul 12 nad dah setel mekap sekali dengan siapkan pakaikan tudung.. Alhamdulilah sangat...


Inilah si cantik manis nie.. yang bertunang nie.. duduk nun jauh di sana tapi sanggup bayar nad untuk mekap sejauh tu.. terima kasih ye ^^


Ini posisi pejamkan mata.. harus ada uolss.. posisi fav dan warna eyeshadow tu di antara warna kesukaan nad jugak.. suka lah mekap warna tu.. malam tu customer nie wasap nad cakap mekap cantik sangat dan dia suka sangat.. kalau korang suka nad pon seribu kali sukaaaaa...


Lepas tu salah sorang yang nad mekap adalah shahida... nad mekap dia nikah dan sanding.. tapi kita cakap pasal nikah dulu ya.. shahida request mekap simple natural dan tak hoverrr... yolah ida.. memang pun nad mekap tak over sangat.. hihi.. nad pun buat la yang paling natural untuk ida.. dia suka sangat sebab dia cakap mekap dia tahan sampai dia gi outdoor petang tu.. Alhamdulilah..

Selain mekap nad jugak siapkan pakaikan tudung sekali.. nad hanya tolong pakaikan tudung korang taw.. nad tak sediakan sebarang tudung atau aksesori.. semuanya korang sediakan sendiri okeh..


Seminggu lepas tu nad mekap dia sanding pulak.. macam biasa dia nak mekap tak tebal dan nak lisptik pink jugak macam nikah.. tapi untuk sanding nie nad terangkn sikit dari nikah.. bagi ada kelainan sikit untuk mekap nikah dan sanding.. tapi nad siapkan ida nie awai pagi.. pukul 8.30 dah tercegat depan rumah dia sebab lepas ida nad ada 3 lagi mekap.. so kena cepat2 lah kan kan kan.. lagipun ida nak sanding kul 11 lbih camtu so takla terlalu awai kan.. boleh dia snap2 gambar kejap..

 
Maaf di atas kualiti gambar.. almaklumlah guna henpon je.. kte xde kamera cantik.. kihkih.. waktu nie ida tengah hepi sangat sebab dia berpuas hati dengan mekap nad.. ida nie kira customer tetap jugak.. dulu akak dia kawen pon nad jugak yang mekapkan..lepas tu sepupu dia siap dah book nad untuk mekap bulan 11 nie sebab dia suka tengok mekap ida nie.. 


Lepas tu nad jugak ada mekapkan sorang customer nie dekat bagan ajam.. tahun nie kebanyakan pengantin yang nad mekap dan siapkan semuanya pakai purple taw.. musim lavender mungkin ?


Nie mekap minggu lepas di dewan tabung haji bayan lepas.. atas tu ada hotel kan so nad mekap dekat hotel tu.. customer nie mekap tak nak buang tudung sebab ada photografer nanti dan juga orang nak rakam video.. so dalam bilik hotel tu memang penuh lah lelaki adelah dalam 5,6 orang.. so nad teruskan mekap tanpa rasa terganggu.. customer nie nak mekap palinggggg simple dan siap tak nak pakai bulu mata lagi.. tapi nad cakap pakai laa dan nad bagi customer nie pakai bulu mata paling simple sekali nad ada dan dia setuju.. lepas je mekap customer nie tanya pendapat suami nya dan suami dia cakap okkk.. tapi kening nampak macam cukur.. ohhh no.. tak cukur ya.. ituuu teknik.. hihi


Kan nad cakap sekarang musim orang pakai purple.. kiki.. cantik kan..

Lepas je siapkan pengantin perempuan nad terus touch up dan pakaikan sampin untuk pengantin lelaki pulak.. lepas setel dua2 baru nad balik.. apepon kedua pengantin nie sangat sporting dan baikk..


Nad jugak mekapkan Zila tapi nie untuk majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki.. mekap bersanding pun ada jugak tapi nad dah hilangkan.. kihkih.. cuai sungguh diri ini.. zila nie satu sekolah dengan nad senjak darjah 1 ataupun 7 tahun.. tapi sungguh blur diri ini sebab tak ingat dekat zila nie.. masa kami msg2 bincang pasal mekap nad x teringat langsung pasal zila nie.. sampaila saat nad sampai depan rumah dia tengok muka dia baru macam 'eh macam kenal lah.. so maaf ye korang kekadang nad lupa nama tapi nad still ingat bentuk muka tu.. hikhik


Zila pun puas hati dengan hasil mekap dari nad jugak.. nie nad tak tipuu taw tak caya tanya dia sendiri.. hahaha.. ramai kawan2 sekolah cakap cantik diaa lepas nad mekap.. tak mekap pon cantik jugak tapi lepas mekap double2 cantik.. kihkihkih

Akhirnya ada jugak yang pakai biru kan.. cantik sangat baju miza nie.. miza nie dah lama book mekap dekat nad.. dia book awal2 lagi.. dia ambik nad mekap nikah dan touch up untuk sanding.. gambar nikah tu ade tapi gelap.. almaklumlah pakai henpon je.. diri ini hanya mampu pasrah.. miza cakap semua family dan kawan2 puji mekap miza nie.. baguslah.. nad pun hepi

Miza dan family dia layan nad dengan adik nad baik sangat.. so lepas je setel siapkan kedua2 pengantin nad terus balik.. boleh pulak nad terlupa nak tangkap gambar pengantin lelaki.. hihi

Tuan punya blog pon nak interfrem jugak.. mihmihmih.. ai pon purple jugak ok.. ingat pengantin je nak purple.. cik andam pon nak jugak berpurple dengan korang hah... so di sini nad selitkan sedikit bukti dari wasap customer nad ya.. wasap nie sume cuma salah 1 yang terpilih.. kah3


Tu di antara respon dari customer nad.. nad mekap pukul 10 pagi tapi sampai dekat pukul 8 malam mekap masih lagi tahan.. respon dari customer nad jugak cakap yang mekap nad tak ber kerak dan tak cair still maintain gitu.. jadi bagi korang yang masih tercari2 MUA maybe nad pilihan terbaik korang.. cewahhh... untuk sebarang pertanyaan boleh pm dekat page nad ya nanti admin2 nad akan tolong balaskan.. PA nad tu ialah mama dan adik nad.. tugas dorang kendalikan page nad tu dan balas pm korang.. tugas nad pegi mekap je.. hihihi.. bole klik SINI untuk terus ke page nad ya.. ^^

oklah nad nak terus Counting My Day... nantikan update seterusnya uolsss ! lebih hangat dari yang biasa.. mihmihmih

7 comments:

  1. subhanaAllah, cantik.. sangat perbubah muka dorang...

    ReplyDelete
  2. Cantik3 ! Rasa mcm nak bersanding kali kedua pulak . suh nad mekapkan . ahakz !

    ReplyDelete
  3. cantiknya! xsbar2..hehe..

    ReplyDelete
  4. mane pic tunang tuan badan??nak tengokkkkk :D

    ReplyDelete
  5. Cntekkkk.mekap utk kawen berapa ea

    ReplyDelete
  6. mekup utk tunang bape ye? wasap kite boleh..nk borak2 dulu..hee

    ReplyDelete
  7. Sis dok mana ya..boleh dapat no contact sis x?

    ReplyDelete