Tabung

3 April 2013

Jodoh ♥

Assalammualaikum

Wah tajuk entry kemain.. kelas ko jemah. . Kuikui.. Baiklah kali nie nad nak bercakap pasal jodoh.. aww.. jodoh la sangat kan.. hihi.. sebenarnya tak pasti nak letak tajuk apa untuk entry kali nie sebab entry kali nie mengenai seseorang yang special untuk diri ini.. cewah.. tak nak la cakap lebih2 kan selagi takde ikatan yang sah.. so korang anggap nie macam salam perkenalan ataupun kata2 pendahuluan.. kikiki..  nad dengan dia dah beberapa bulan dalam proses mengenali hati budi.. Memula plan nak diamkan je hubungan nie sampai tiba masa yang sesuai.. Tapi nad telah dipaksa oleh beliau untuk menghebahkan berita ini di alam maya.. hihi.. mintak2 dia tak baca post nie..Kami dah lama kenal dalam setahun lebih macam tu.. dan percaya tak hubungan kami bermula di facebook.. Dia yang mula2 add nad lepas tu sambung chat di fb nad.. nad nie jenis malas nak layan chat sangat.. banyak sangat tau chat laki tak dikenali so I kan suka bajet retis and malas nk layan.. Dahla fesbuk tak letak gambar real kang buat nye pokcik mana2 naya cek..hihi..  Ada satu hari tu tetiba dia chat dalam bahasa arab.. pehh.. ok langsung tak paham.. lepas tu nad mintak dia ajar kan nad sebab nad teringin sangat nak cakap Arab okeh.. tak sedar diri kan.. hihi..  lepas kenal dalam beberapa bulan camtu kami tuka2 no fon.. nad kan bagi no tak habis.. no belakang sekali nad suruh carik sendiri.. dengan kata2 semangat seperti nak seribu daya... kikiki.. over tak ai.. Akhirnya dia berjaya jumpa la kot kan.. pastu kami selalu msg and cakap call camtu la.. tetiba je nad tak pasti sebab apa.. nad lost contact dengan dia.. Nad nie jenis ada mood.. tetiba jadi malas nk msg or cakap call dengan sape pon time tu

 Ehem.. jangan tengok lelama eh.. nie gambar 1st date kami.. cewahh.. 1st date lagi dah tak malu nak snap gambar uols.. kelas tak ai.. hihi.. tetiba.. nad la yang mula2 bawak kuar kamera lepastu buat2 nak tengok gambar dalam tu.. motip sangat kan.. lepas tu nad cakap

Nad : Senyum2.. nak snap pic.. (sambil ajak2 ayam)
Dia  : Ok.. Terus senyum siap dengan gaya (over)
Nad : Eh tangkap gambar nad pulak.. nak jugak ok... siap dengan gaya buat peace
Dia  : Nak jugak la buat peace.. snap sini pulak.. 
Nad : Erkk    >.<


Bulan 11 tahun lepas nad tetiba boleh contact dengan dia balik. .semuanya sebab mama... mama nad boleh fren dengan dia dekat fesbuk.. lepas tu mama selalu sampaikan salam dia dekat nad. . Mama cakap mama berkenan dekat dia.. lepas tu kami mula contact balik.. dan mula plan untuk hubungan yang lebih serius.. erkk.. Lawakkkk. .. hihi.. #gelak2 Gedikkkkkk.

Alhamdulilah buat masa nie kami ok.. gado2 manja biasalah kan.. dia sangat sensitif.. and suka jeles.. jangan lah berani nak komen lebih2 dengan laki lain.. kang sentap pulak dia ok.. tak larat nak pujuk.. hihi.. Apapun nad hepi dengan dia.. kekadang nad selalu cakap haish asyik majuk je tak sesuai dengan umur ok.. lepas tu dia gelak lah.. dia cakap nad yang ajar dia bagi majok nie.. kui3.. Dia tua nad adelah dalam beberapa tahun camtu... Korang tolong doakan hubungan nie bertahan ye.. .Kalau panjang jodoh kami nanti adelah apa2 nad update.. kalau nad diam je korang pon diam2 je ok.. kuikui.. oklah nak sambung wasap dengan dia.. jangan berani nak balas lambat kang sentap pakcik tu.. hihi..
Biodata ^^
Nama : Syed Muzzammil
Kerja  : Cikgu
Umo   : Dia request suruh rahsiakan
Hobi   : Merajuk/Sentap (sama hobi dengan nad)
Tagline: Ok bai

Nak jugak semakkan gambar nad di sini uolss.. kiki... =)

33 comments:

  1. Semoga berkekalan ek dear...jangan lelame...tu mak nad dah kasik lampu hijau tu...hihihihiihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. in sha Allah.. kenal2 hati budi dulu nie.. kiki.. thnx sb doakan nad.. =)

      Delete
  2. semoga berkekalan :)

    ReplyDelete
  3. jodohla tu.insyaAllah.nama pon sama.syed&syarifah.moga bahagia..untungla dia dpt bkal isteri cntik mcm wawa zainal...hihihihihi..cepat2la kawen nad.:)

    ReplyDelete
  4. Amin!!! Cheida.doakan kekal hingga akhir hayat ye cik nad!! Yay

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah... thnx chieda syggg... hihihihi.. malu plak.. gedik tui..

      Delete
  5. jyeahhhhh !! da bole bau nasik minyak da ni... huwahuwahuwaaaaaaa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii sampai bau nasik minyak bahaya nie.. p makan cepat kot2 tgh lapar ke.. kuikui

      Delete
  6. Hahaha, comel la korang, apa2 pun sy doakan yg terbaik buat korang. May Allah bless u both n semoga ke jinjang pelamin. Aaamiinn :)

    ReplyDelete
  7. akk ~! sweet nye.. keje cikgu lak tu.. best2.. nnt leh ajar anak2 plak.. suke2.. hope both of u happy together until jannah.. *ayat power tu.. AMIN~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adikkkkk... thnx n ayat mmg power rangers sangat. . Kuikui

      Delete
  8. wahhh sama2 cantik, sama2 hnsem.. insyaAllah, semoga kekal ye kak.. Amin!

    ReplyDelete
  9. moga hbngan Nad brjln dgn lncar..aminnnn..dh dpt restu mama, apa lg..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha allah lau pnjg jodoh kami nad update. . Hihi

      Delete
  10. piwiwit hehehehe comel orangnye~ mak nad dah berkenan tu ha tunggu hape lagi hihihi

    ReplyDelete
  11. peewittt peewittt..nad tayang pakwe dia la...hiks~! :P

    moga berbahagia sehingga ke anak cucu..doakan saya jugak ye dear..nebesnye counting day! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awk pon moga bahgia ok... nebes sngt kan.. hihi

      Delete
    2. hehe.... nebes nebes nebes..padahal lambat lagik!! haha

      Delete
  12. moga bahagia hingga ke taman firdausi.. hihi... ;)

    ReplyDelete
  13. wah, tahniah cik nad.
    kahwin nati buat entri special ye..huhu
    nati nak buat entri r pasal jodoh melalui fb ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah msti best entry tu nnti... hihi... n thnx yek...

      Delete
  14. wah..pewit..sweet gitu
    moga dipercepatkn jodoh u olls

    ReplyDelete
  15. amboih...semoga...cepat2 bertemu jodohnye..ye nad! k bai! hahhaa

    ReplyDelete
  16. amboeh dia..eheh..x per..kak intan doakan semoga dipermudahkan jodoh nad dengan si dia..ameen..kalau nak makan kenduri kena pi penang la kan ..si dia org mana??

    ReplyDelete
  17. Semoga cepat-cepat kahwin kak :) ! Amin..

    ReplyDelete